Slavni Felix helikopterom vozio VIP-ovce

Zadovoljni Paminjo
Zadovoljni Paminjo

Da ponekad VIP gosti imaju zaista kraljevski tretman, bilo je vidljivo tijekom današnjeg dana, kada su u sklopu Swatch Beach Volleyball Major Series, čiji se mečevi upravo odigravaju u Poreču, mnogi iskoristili prigodu ne bi li se besplatno zrakom provozili helikopterom. Organizator se zaista potrudio i dovoljno je bilo samo pokazati VIP karticu za vinuti se u nebo. Tako su među nebeskim letačima bili mnogi austrijski, njemački i švicarski poduzetnici, direktori kompanija, organizacija… Ali i dobro znane «porečke face» koje su uspjele se progurat preko veze.

Let za pamćenje

Upravo zbog toga mnogi niti nisu imali pojma da se za upravljačem moćnoga stroja nalazi Slavni Felix Baumgartner, koji je skočivši sa visine od 39 kilometara i pritom probivši zvučni zid, te porušivši čitav niz rekorda 2012. godine proslavio u čitavome svijetu. Let iako kratak, svega pet minuta nad Poreštinom, zasigurno će mnogima ostati u sjećanju, a to se dalo zaključiti po velikim osmjesima na licu nakon što su dotakli zemlju. 

VIP-ovci su kombi vozilima iz velike Red Bull Arene dovoženi podno Srednje škole Mate Balota, gdje je samo za tu priliku napravljen improvizirani heliodrom. Obzirom na to da se on nalazio malo dalje od centra grada Felixova spuštanja i polijetanja nisu privukla poglede znatiželjnika, zaustavio se tek pokoji automobil.

Zbunjeni znatiželjnici 

No zato let iznad arene nije prošao nezapaženo.

Dapače, mnogi su komentirali da sigurno dolazi neka slavna ličnost, nogometaš, a neki su na glas spominjali i predsjednicu Republike Hrvatske. No kako su minute odmicale, tako je svima valjda došlo u glavu da se tu radi o nečem drugom, samo nitko nije znao o čemu.

Helikopter se praktički nije ni gasio. Svakih pet minuta dolazio je i odlazio samo s drugim putnicima, a najduži let je, doznajemo, bio do Slovenije. U jednoj pauzi ukrcaja VIP-ovaca i mi smo dotrčali do helikoptera. Felix je bio usredotočen i pazio da sve teče prema planu, a na naše pitanje kako je, odgovorio nam je u stilu pravog nebeskog letača, podizanjem palca prema gore. (Napisao i snimio Ivan GRGAT)






Podijeli: Facebook Twiter