Slavlje za Dan Ulice Sezam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavljenickom epizodom u kojoj je prva dama SAD-a Michelle Obama poucila Elma i njegove prijatelje kako se uzgaja povrce svecano je obilježen pocetak cetrdesete sezone "Ulice Sezam", najdugovjecnije emisije za djecu na svijetu.

U proslavu znacajnog jubileja ukljucio se i grad New York koji je 10. studeni proglasio Danom Ulice Sezam. U cast popularne djecje emisije tako je u nazocnosti kreatorice serije Joan Ganz Cooney i brojnih uzvanika ime jedne od ulica u Velikoj Jabuci privremeno promijenjeno u  Ulica Sezam.

Prvim nastavkom cetrdesete sezone zabavnog, edukativnog i inovativnog showa kojem se vesele i djeca i odrasli, zapoceo je specijalni dvogodišnji program pod imenom "Moj svijet je zelen i raste" ciji je cilj stvaranje pozitivnog stava djece prema okolišu i svijetu koji ih okružuje. "Ulica Sezam" ima više od cetiri tisuce epizoda te je, unatoc promjenama u društvu, uspjela ostati zanimljiva i poucna.

"Mislim da ce Ulica Sezam biti tu i iducih pedeset godina. Da, tržište je prepuno emisija za predškolsku djecu, ali samo je jedna Ulica Sezam", smatra Michael Davis, autor knjige o povijesti serije.


Podijeli: Facebook Twiter