Slavlje uz Zečića, Stavrosa, Belana, Tonyja, Hladno pivo…

Dražen Zečić u podne u Medulinu (Milivoj MIJOŠEK)
Dražen Zečić u podne u Medulinu (Milivoj MIJOŠEK)

U Novu godinu će od svih Istrijana, barem simbolično, najprije ući Medulinci, a istovremeno s njima i najmlađi Puležani i Porečani. Naime, nakon tradicionalne jutarnje atletske utrke, kod Malina na vitar na medulinskoj rivi priređuje se podnevni doček Nove godine. Program kod Malina uz zabavne igre za djecu i odrasle počinje već u 10 sati, a u 12 sati će se Nova godina dočekati uz odbrojavanje, pjenušac, vatromet, glazbu i animaciju. Nakon medulinskog dočeka u podne, slijedi koncert Dražena Zečića i grupe Banana koji će potrajati sve do 14.30 sati.

Podnevna i "prava" Nova godina

Iako su u Istri prvi počeli s dočekom Nove godine u podne, u Žminju su ove godine od toga odustali, ali ne i Puljani koji Novu po danu dočekuju na klizalištu na Karolini, podno Arene. Taj je podnevni doček namijenjen najmlađima, a program počinje u 11 sati. Uz tamošnje klizalište, Stara godina ispratit će se uz nastupe Nene Belana i Fiumensa, Erika Balije, pulskih mažoretkinja i zbora Zaro.

Doček "prave" Nove godine u Puli organiziran je na dvije lokacije. Na Forumu program dočeka Nove godine počinje u 20 sati, a uz nastupe Hladnog piva, DJ Filja i grupe The night express u ponoć će zasjati i novogodišnji vatromet. U tunelu Zerostrasse pak program uz elektronsku glazbu počinje u 22 sata, a ovim novogodišnjim partyjem te programom u Parku Kralja Krešimira IV. zatvara se deseto izdanje Seasplash festivala.

Spektakularni vatromet

Dječja Nova godina slavit će se i u Poreču na prvom porečkom Adventu na Trgu Matije Gupca na Silvestrovo točno u 12 sati i to u izvedbi Teatra Naranča. Sve to uz štandove s ićem i pićem i besplatnim klizalištem, koji su ondje svakoga dana bez iznimke.

Porečki se doček Nove godine organizira na glavnom gradskom Trgu slobode, gdje će se animacijski programi odvijati kroz cijeli dan, a u završnom večernjem programu od 21 sat nastupat će Jasmin Stavros i Mladen Grdović. U porečkoj Turističkoj zajednici saznajemo i da će za novogodišnju noć biti otvoreno 15 hotela, što je rekord u zadnjih petnaestak godina, a kroz novogodišnje praznike na Poreštini se očekuje oko 25.000 noćenja.

Porečki se program Adventa na Trgu Matije Gupca nastavlja i 1. siječnja kada će svim građanima i gostima dobar i energičan  početak Nove godine pokloniti grupa The Night Express koncertom koji će početi u 20 sati.

U Rovinju se doček Nove godine organizira na Trgu maršala Tita, gdje program počinje u 21 sat nastupom grupe Le monde, u 23 sata mikrofon preuzima Tony Cetinski, a dolazak Nove godine u ponoć obilježit će i spektakularni vatromet.

U hotelima i kafićima

Doček Nove godine na otvorenom organizira se i u Umagu na Trgu slobode, gdje će posjetitelje zabavljati DJ Pawo i Teška industrija.

Nova će se godina dočekivati i u mnogim hotelima, klubovima i kafićima širom Istre, te naravno u privatnim aranžmanima u domovima, lišijerama i sličnim mjestima gdje se može okupiti dobro društvo. Bez obzira na to koja je vaša destinacija, želimo vam ugodno provedeni doček, te nadasve sretnu i uspješnu 2017. godinu! (D. ŠIŠOVIĆ, T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter