Slavlje bez tocnog datuma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kad je Google u pitanju, svi su složni da je rijec o servisu koji je uvelike promijenio život korisnika interneta i da bi bez njega život bio daleko kompliciraniji. Naime, rijec je o servisu koji na svako naše pitanje brzo odgovora, a i redovito nas podsjeca na važne obljetnice i rodendane istaknutih ljudi. Ipak, postoji jedno pitanje na koje niti on ne zna odgovor! Naravno, rijec je o njegovom rodendanu za koji i nakon jedanaest godina sa sigurnošcu možemo reci tek da je u mjesecu rujnu.

Naime, nekoliko je teorija o tocnom datumu Googleovog rodendana, pa je onda toliko i datuma. Neki smatraju da je Google «roden» 4. rujna, drugi 7. rujna, a treci 27. rujna. No izuzmemo li datum, svima je prica ista, odnosno svi je zapocinju s dva studenta sa sveucilišta u Stanfordu - Larryjem Pageom i Sergeyjem Brinom - koji su kao 20-godišnjaci bili uvjereni da mora postojati mogucnost filtriranja relevantnih informacija iz nepreglednog mnoštva podataka koji su kružili internetom. Vodeni tom idejom, oni su 1997. godine prijavili internetsku domenu Google.com, a godinu dana kasnije, 7. rujna 1998. godine i osnovali tvrtku zahvaljujuci kojoj je s radom pocela tražilica Google.

Što je slijedilo nakon toga svima je dobro poznato, stoga nipošto ne zaboravite do kraja mjeseca Googleu cestitati rodendan!


Podijeli: Facebook Twiter