Slavko Jereb počasni predsjednik Bak-ova


Članovi Udruge specijalne jedinice policije "Bak Istra" održali su u policijskoj školi u Valbandonu Izbornu skupštinu nakon koje predsjednik udruge i dalje ostaje Mladen Blašković dok su njegovi dopredsjednici Dragan Brunjak i Božo Kirin. Članovi predsjedništva udruge su Franko Grabar i Branislav Petrović, tajnik je Silvio Buić, a rizničar Dušanko Babić. Na skupštini je odlučeno da, uz Skendera Hasimija, počasni predsjednik postane i ratni zapovjednik udruge Slavko Jereb.

- Udruga nema prevelike ambicije, no vrlo nam je bitno da se tijekom godine možemo podružiti, jedan drugome pomoći, čuvajući pritom uspomenu na Domovinski rat i istinske vrednote, kazao je Blašković, dodajući da je u planu da ove godine izdaju i monografiju udruge, na trajan spomen svim članovima, no knjiga bi imala i povijesnu težinu te pomogla da se istina nikad ne zaboravi.

Nakon skupštine moglo se razgledati i izložba ratnih fotografija iz Domovinskog rata i akcija u kojima je sudjelovala ova jedinica policije. Udruga specijalne jedinice policije ''Bak'' osnovana je u siječnju 2004. godine u Puli. Djeluje na području Istarske županije i okuplja bivše pripadnike Specijalne jedinice policije PU istarske. (B. P.) 


Podijeli: Facebook Twiter