Slavko Blagojević, "razarač" u veznom redu Istre 1961

Slavko Blagojević (M. MIJOŠEK/arhiva)
Slavko Blagojević (M. MIJOŠEK/arhiva)

Uz nekoliko sporadičnih lošijih predstava, Slavko Blagojević bio je u uvodnih deset kola tekuće sezone jedan od najistaknutijih nogometaša Istre 1961.

Međutim, statistika ne broji "rovovski" rad na sredini terena, silna uklizavanja i "razbijanja" protivničkih akcija, sve što je ona zabilježila u tih 900 minuta koje je Blagojević proveo na terenu bila su tri žuta kartona zbog kojih je morao "preskočiti" gostovanje na Parku mladeži.

Povratak na travnjak proslavio je pogotkom na utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca, koji je izgleda bio fitilj koji je inicirao pravu eksploziju. Naime, zabio je potom "ratnik iz Otoka" već na sljedećoj domaćoj utakmici, onoj protiv Slaven Belupa, zatim na gostovanju u Kupu u Zadru te potom na "Drosini" kontra Splita na oproštaju od polusezone, još jednoj povratničkoj utakmici nakon što zbog "žutice" nije igrao na prethodnom ogledu, gostovanju na Kantridi.

Više nego dobar učinak za igrača koji igra na poziciji zadnjeg veznog umnogome je pomogao "zeleno-žutima" da na zimsku stanku odu kao šestoplasirana momčad na prvenstvenoj ljestvici, koja je usto izborila plasman u polufinale Kupa Hrvatske. Odličan je to rezultat, no kod Blagojevića nije izazvao pretjeranu euforiju.

- Učinak momčadi i svoj osobni ocijenio bih kao vrlo dobar, poprilično je skromno ustvrdio Slavko Blagojević.

- Za ocjenu odličan trebali smo, po meni, biti dva mjesta više na ljestvici, što smo mogli i napraviti da nismo kiksali na nekoliko utakmica i tako prosuli dosta bodova. Šesto mjesto me ne zadovoljava, mislim da smo mogli puno više u prvenstvu, dok s druge strane, u Kupu smo u polufinalu, a mislim da možemo biti i zadovoljni igrama koje smo pružali.

Osobno, svojim igrama sam zadovoljan, premda je bilo nekih padova koji su normalni, ali mogu ja bolje. Ma, uvijek može bolje, veli Blagojević.

Odlične predstave što ih je pružao podigle su cijenu Blagojeviću i kad krenu priče oko igrača koji bi u skorašnje vrijeme mogli napustiti "Drosinu", njegove se ime često spomene. Usto, Blagojeviću ugovor istječe na ljeto, činjenica koje su u pulskom klubu itekako svjesni te je za očekivati da u zimskoj stanci s njim potpišu novi ugovor ili ga transferiraju, teško je moguća neka treća opcija. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter