Slavio Didier Cuche, Zrncic-Dim 40.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Švicarac Didier Cuche pobjednik je prvog superveleslaloma za Svjetski kup koji je održan u petak u Crans-Montani. Cuche je pobijedio s vremenom 1:33.11, dok je hrvatski skijaš Natko Zrncic-Dim je zauzeo 40. mjesto s vremenom 1:36.14. Iza Cuchea, kojem je ovo cetvrta pobjeda ove sezone, ostali su Kanadanin Jan Hudec, koji je za slavljenikom zaostao 16 stotinki i Austrijanac Benjamin Raich, ciji je zaostatak 21 stotinku.

Prije nego ode u mirovinu za manje od mjesec dana, 37-godišnji Švicarac još je malo popravio rekord koji drži kao najstariji pobjednik na ovoj stazi. Ujedno, Cuche se ovom pobjedom popeo na drugo mjesto u poretku superveleslalomaša, iza olimpijskog prvaka u toj disciplini, Norvežanina Aksela Lunda Svindala.

Marcel Hirscher je zauzeo tek 33. mjesto pa je ostao bez bod(ov)a. Švicarac Beat Feuz, jedan od kandidata za osvajanje Velikog kristalnog globusa, zauzeo je 20. mjesto što mu je donijelo 11 bodova, cime je zadržao trece mjesto u ukupnom poretku skijaša za Svjetski kup s 1.014 bodova, te tako nije jace ugrozio trenutno vodeceg u ukupnom poretku Austrijanca Marcela Hirschera koji ima 1.055 bodova.

Ivica Kostelic, koji se ovaj vikend ne natjece jer se još uvijek oporavlja od operacije, ima 1.043 boda. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter