Slavili hrvatski pljočkari


U organizaciji Pljočkarskog saveza Hrvatske i pod pokroviteljstvom te uz financijsku pomoć Grada Buzeta, u Marčenegli je održan uzvratni susret pljočkarskih reprezentacija Hrvatske i Slovenije. Prvi ovogodišnji susret održan je u Sloveniji u Bilju kod Nove Gorice, sredinom svibnja.

- Susret prije svega predstavlja odličnu suradnju dviju saveza, hrvatskog i slovenskog koji je u osnivanju a također je usmjeren u promociju, očuvanje i širenje pljočkanja, ili kako to Slovenci nazivaju "škuljanja". Ta suradnja se vrlo uspješno razvija već petnaestak godina da bi u posljednje vrijeme dostigla vrlo zavidan nivo, kako organizacijski, tako i kvalitativni, te susreti postaju sportska događanja u pravom smislu riječi. Napredak je vidljiv s obiju strana tako da na Prvenstvu Hrvatske u pljočkanju sudjeluje 19 ekipa, dok u susjednoj Sloveniji vrlo predano na projektu radi pet klubova s tendencijom da se broj poveća, izjavio je Milivoj Pacenti iz Istarskog pljočkarskog saveza.

Susret u Marčenegli otvorio je gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić. Prema zajednički dogovorenim propozicijama susret je završio 14:4 u korist domaćina, reprezentacije Hrvatske. Rezultat, kaže Pacenti, ne odražava pravo stanje i odnos snaga jer je nekoliko susreta završilo vrlo tijesnom pobjedom hrvatskih pljočkara gdje ponekad odlučuje i faktor sreće. Odigran je i tradicionalni susret izbornika reprezentacija pri čemu je izbornik Hrvatske Ivan Barbaro uspio uzvratiti izborniku Slovenije pretrpljen poraz s proljetnog susreta.

- Bila je to vrlo lijepa i atraktivna priredba koja zaslužuje da se nastavi i razvija i na taj način doprinosi zajedničkom cilju da pljočkanje bude uvršteno u nomenklaturu sportova pri HOO. Hrvatske i slovenske pljočkare povezuje niz zajedničkih i vrlo sličnih planova i ideja čija će realizacija zasigurno donijeti obostranu korist i, naravno, zadovoljstvo druženja, zaključio je Pacenti. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter