Slavili Boris i Bili

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trodnevna turisticka fešta u Taru minulog je vikenda tekla u znaku humanitarnog projekta "Jasminka - jedno srce za život" i nastojanja da se na nekoliko kolosijeka prikupi što više novca za sumještanina koji ceka na transplantaciju srca. Cak 32 ekipe iz razlicitih dijelova Istre odazvale su se pozivu Ivana Serga na malonogometni turnir, za koji je valjalo u humanitarnu svrhu uplatiti 500 kuna kotizacije. Slavila je ekipa Casino hotel Porec, ispred Trviža i Višnjana; Danijel Jumic bio je najbolji strijelac, a Alen Isic najuspješniji golman.

Oni sretnije ruke mogli su pak za placenih 20 kuna osvojiti izlet, kakav sitniji kucanski aparat ili komad namještaja, u humanitarnoj lutriji što je pod kapom akcije vodila osnovna škola. Uz vecere, i niz manjih i vecih predmeta prikupljenih uoci lutrije, broj dobitaka popeo se na 1.200, a veci dio listica planuo je vec prve veceri, doznali smo od koordinatorice akcije Tiziane Babic. U humanitarne svrhe išao je i dio kotizacije za takmicenje u gadanju glinenih golubova, ali i prodaje domacih kolaca iz radinosti tarskih i vabrižanskih domacica. Ankica Knez, Anita Frleta, Slavica Bibulic, Danica Stojnic, Rita Dekovic, Lina Tomasov, Antica Gašparini, Marica Maglicic i Nadia Krevatin u smjenama su dežurale na štandu s kolacima i usput "uživo" pravile ukusne domace fritule. Obol akciji "Jasminka - jedno srce za život" dalo je 30 volontera.

Slavlje nije proteklo bez odlicno posjecene nedjeljne trke magaraca glavnom ulicom, u kojoj je slavio Bili s jahacem Borisom, ušavši u cilj neznatno ispred drugoplasiranih, magarice More i jahaca Marija. Trece mjesto zauzeo je Moro, s Elijom na ledima. Pobjednicki tandem je direktor Turistickog ureda Denis Žužic nagradio istarskim pršutom.

Nisu izostali Koktelsi i Gustafi, niz drugih izvodaca te disko zabava za mlade na zasebnoj lokaciji. Sve to, uz obilje hrane i pica, medunarodni mini maraton, nastup Vabrižana Sergia Pavata i improviziranu animaciju uvijek nadahnutog Maura Bernobica cini isprobani recept za feštu što tradicionalno zakljucuje ljetnu seriju puckih slavlja na Poreštini.


Podijeli: Facebook Twiter