Slavile odbojkašice Poreča

Trener Miodrag Stojaković sa svojim odbojkašicama (D. MEMEDOVIĆ)
Trener Miodrag Stojaković sa svojim odbojkašicama (D. MEMEDOVIĆ)

Odličnu odbojku, gotovo cijeli susret za čistu desetku, kao što i priliči aktualnim prvakinjama i viceprvakinjama, prikazale su u večerašnjem derbiju najvišeg odbojkaškog razreda u "Velom Joži" odbojkašice Poreča i zagrebačke Mladosti.

Do nove pobjede Porečanke je predvodila sjajna Martina Račić koja je upisala impresivnih 28 poena. Upisale su tako Porečanke vrijedne bodove u direktnom ogledu s konkurencijom i iskoračile na vrh, a vrijedno je svakako i dodatno samopouzdanje te uvjerenje da imaju ekipu za velike utakmice.

Počelo je veoma živo, jer je prvom poenu domaćina prethodilo osam  izmjena preko mreže, a onda je Novosel konačno "zakucala". Ginulo se i kasnije obostrano za svaku loptu, uz puno uspješnije porečke napade pa je domaćin poveo 6:1. Jedini veći problem porečkim je odbojkašicama predstavljala Mlinar koja je poenima po dijagonali držala priključak (11:11).

Usporile su tada malo igračice Miodraga Stojakovića te je prvi puta na susretu protivnik poveo (16:17). Pozvao ih je porečki strateg odmah na minutu savjetovanja nakon čega se ušlo u neizvjesnu završnicu (21:19). Pokazala je tada dio svog bogatog odbojkaškog repertoara Martina Račić i s dva ubitačna napada dovela domaćina na korak od osvajanja seta (24:21), a malo kasnije je smečom zakucala za 1:0.

Loš prijem i obrana omogućili su mladostašicama vodstvo od 3:8 početkom drugog seta. Tada su se trgnule Porečanke i Račić je svojim desetim napadačkim poenom donijela izjednačenje, 11:11. Ono što je sinoć krasilo obostrano igru bila je velika požrtvovnost igračica, pa tako i libera Sain te kolegice joj  s druge strane Božičević, a kada je spomenuta porečka igračica izvukla s parketa loptu skroz kod rukometnog gola, uslijedio je poen domaćina i malo užarenija atmosfera na tribinama.

Bio je to ujedno i uvod u neizbježno neizvjesnu završnicu seta u koju su Porečanke ušle s prednošću 22:20. Sjajna Račić lukavim je poenom donijela vodstvo od 2:0 i veliku psihološku prednost. 

Opuštanje na početku trećeg seta obilo se o glavu domaćin odbojkašicama te su ubrzo imale zaostatak od četiri poena (1:5). Kasnije kod rezultata 6:12, koji je bio plod lošije igre u obrani Porečanki, bilo je pomalo jasno da je taj set predodređen da ode na stranu njihovih protivnica. Uvidjele su Porečanke da moraju "dodati gas" pa su u završnicu ušle s prednošću 22:18 i pokazale se previše iskusnima da ispuste priliku za set i pobjedu.

Utakmica 3. kola Prve A lige odbojkašica, prva jakosna skupina: Poreč - Mladost 3:1 (25:23, 28:26, 19:25, 25:20 ). SRC Veli Jože. Gledatelja: 250. Suci: Milan Rajković i Dalibor Tot (oba Rijeka).

POREČ: Pahović 4, Sain (L), Zahirović (L), Novosel 9, Duspara, Račić 28, Ipsa, Jakšetić 5, Sučić 3, A. Ušić, Sliško, M. Ušić 7.

MLADOST: Čulo 6, Perić 2, Malević (L), Cvetić, Mlinar 8, Božičević (L), Lukić 1, Vrbanac 11, Božić 2, Jurišić 9, Strunjak, Vugec 12. (Mladen PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter