Slavile Brazilke Larissa Franca i Talita Da Rocha Antunes

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brazilke Larissa Franca i Talita Da Rocha Antunes pobjednice su Poreč Majora u konkurenciji odbojkašica. Kanađanke Sarah Pavan i Heather Bansley spasile su u finalu šest meč lopti, "gurnule" susret u treći set, no sedma je bila presudna i brazilsko slavlje na porečkoj postaji najprestižnije svjetske serije turnira "Swatch Beach Volleyball Major Series" moglo je započeti.

Bio je to drugi ogled ova dva para u uvali Peškera i drugi put da su Brazilke slave u tri seta. Naime, oba para bila su dijelom skupine A u kojoj je nastupila i hrvatska kombinacija Dalida Vernier i Tea Jurić te su tom prilikom Kanađanke prvi set riješile u svoju korist, no potom su sljedeća dva otišla na brazilsku stranu.

Larissa i Talita osvojile su poslije prvo mjesto u skupini što im je donijelo direktan prolazak u osminu finala, dok su Pavan i Bansley bile tek treće nakon što su poražene i od Amerikanki Kessy i Day. Međutim, dva kriva koraka nisu iz izbacila iz kolosijeka i u nokaut fazi su upisale četiri pobjede, sve rezultatom 2:1 i tako dobile priliku da uzvrate Brazilkama. Prvi set finala otišao je na stranu Larisse i Talite (21:16), koje su u drugom povele s 20:18. No, Pavan i Bansley spasile su dvije vezane meč lopte, potom još dvije i rezultatom 27:25 drugi set riješile u svoju korist. U trećem su Brazilke povele 14:10, Kanađanke opet spasile dvije meč lopte i imale kontru za 14:13, no brazilski blok pokazao se kao nepremostiva prepreka i zaključio ovo uzbudljivo finale. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter