Slavila Petra Šebelic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petra Šebelic iz konjickog kluba Manjadvorci, koja je jahala na konju Nadin, bila je najbolja u skupini seniora na konjickoj utrci u daljinskom (endurance) jahanju "Brijuni Cup 2009." koja je u subotu održana u Nacionalnom parku Brijuni. Drugoplasirani je Željko Radola, takoder clan KK-a Manjadvorci, koji je jahao na konju Wolf, dok je treca Rafaela Kranjac-Zupicic s grlom Onix iz labinskog konjickog kluba Astra.

U juniorskoj skupini najbolja je bila Tanja Striškovic na konju Solok iz KK-a Soko iz Pazina, dok je drugo mjesto pripalo Andrei Radolovic iz KK-a Manjadvorci koja je jahala konja Chokolada. Treca je pak bila Sarah Uljanic iz vec spomenutog KK-a Soko s grlom Furija.

Rezultati su to ove utrke koju su zajednicki organizirali Nacionalni park Brijuni, Istarski konjicki savez i Konjicki klub Manjadvorci. Nastupilo je sveukupno 29 jahackih parova iz Hrvatske, Srbije i Njemacke. Duljina staze iznosila je 30 kilometara, a jahalo se u dvije etape. Natjecatelji su tijekom utrke prolaziti najatraktivnijim dijelovima otoka - od fazanerije, dijela golf igrališta, rimske vile u uvali Verige pa do poluotoka Zelenikovac i ornitološkog rezervata.

Organizatori se nadaju da ce "Brijuni Cup" postati tradicionalna konjicka utrka.


Podijeli: Facebook Twiter