Slavici Petric treba pomoc

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krajem sijecnja objavili smo tužnu pricu mame i bake Slavice Petric. Kako nam je tada ispricala, nakon što je na skrb dobila sina svoje kcerke, koja joj ne placa niti alimentaciju niti joj je vratila dio kredita koji umjesto nje otplacuje, Petric danas živi od svega 800 kuna mjesecno.

Uz skromnu mirovinu, koja iznosi 1.200 kuna, dobiva i 500 kuna alimentacije od oca svog unuka, ali joj tisucu kuna mjesecno odlazi na otplatu kredita. Zbog bolesti je otišla u invalidsku mirovinu, a danas je, sa svega 55 godina, onkološki bolesnik, zbog cega mora piti i vrlo skupe lijekove. Iako si ih vrlo teško može priuštiti, nastoji osigurati što normalniji život za svog unuka i najmladu kcer, koja živi s njom i nezaposlena je.

Nakon objave željeli smo provjeriti je li joj itko pomogao i je li se u ovoj sredini našla neka dobra duša koja bi joj željela financijski ili na bilo koji drugi nacin pružiti prijateljsku ruku, ali nam se na pozive telefonom nije javljala. Tek jucer nazvala nas je i tada smo saznali da je u meduvremenu, u proteklih dvadesetak dana, bila u Rijeci na mucnoj operaciji odstranjivanja obje dojke i kemoterapiji.

O unuku su brinuli njegov otac i najmlada kci, ali su je po povratku docekale opomene zbog neplacene struje i vode te bolnicki racun od šest tisuca kuna. Samo za tablete protiv povracanja zbog kemoterapija dnevno bi morala izdvajati 55 kuna, ali ih nema.

- Molim vas, zamolite citatelje da mi pomognu. Ja ne znam što bih prije, a novca nemam. Ponekad si mislim da je bolje da su me zatukli nego operirali, ali opet ne moren puštiti malega, ne moren, gotovo placnim glasom rekla nam je gospoda Petric.

Dakle, želi li netko pomoci našoj sugradanki, koja umjesto da uživa u mirnim umirovljenickim danima muku muci s racunima i bolešcu, mogu joj se obratiti izravno na broj telefona 099/194 36 41 ili joj uplatiti novcanu donaciju na broj tekuceg racuna 3213004614 koji ima u Hrvatskoj poštanskoj banci.


Podijeli: Facebook Twiter