Slavica Marin i priroda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U grožnjanskoj galeriji Kaya Energy bar & gallery sinoc je otvorena izložba slika i skulptura umaške umjetnice Slavice Marin, koju je publici predstavio u ime domacina Vjeran Zuppa.

- Ovih nekoliko radova samo su podsjetnik na slikarski, skulptorski i drugi, uvijek drugaciji rad Slavice Marin. Pod imperativom proživljenog trenutka, nastaje sve ono što Slavica radi. Iz njezinih skulptura izlaze vani njene uspomene nacinjene d njenog tzv. inverznog pamcenja. Pojavljuju nam se tikve na zahrdalim postolama i postoljima i buca s kicmom od žice, s ovratnikom koji u zraku drži jednu falusnu zamjenu za glavu. Marin je neosporno duhovita i duhovna osoba, jer nam je, naime, priredila svoju umjetnicku odredenu misao od starog željeznog otpada i grmaste biljke penjacice koja je rasprostranjena u više od 750 vrsta, kazao je Zuppa na otvorenju.

Slavica, inace voditeljica umaške galerije Marin, vec je desetak godina poznata likovnoj publici Hrvatske, Slovenije i Italije. Poznata je po tome što u svom umjetnickom izražavanju, bilo da je to slikarstvo, kiparstvo ili modni dizajn, uspostavlja tijesni kontakt s prirodom. Njen se rad temelji na ekološkoj osviještenosti i to upravo pocevši od uporabe materijala do estetske zaokruženosti djela kojima, izmedu ostaloga, želi istaknuti prirodu kao polazište za cistocu ljudskog duha.


Podijeli: Facebook Twiter