Slaven Bilić sutra postaje trener Bešiktaša

Slaven Bilić u srijedu postaje trener Bešiktaša (M. MIJOŠEK)
Slaven Bilić u srijedu postaje trener Bešiktaša (M. MIJOŠEK)

Ne bude li nekih nepredviđenih okolnosti, Slaven Bilić, bivši izbornik "kockastih" i donedavno trener moskovskog Lokomotiva, sutra ili u četvrtak trebao bi potpisati dvogodišnji ugovor s turskim prvoligašem Bešiktašem.

Bilić je s čelnicima Bešiktaša postigao načelni dogovor, preostaje još precizirati neke detalje u ugovoru, prema kojemu bi Bilić godišnje trebao zarađivati oko dva milijuna eura.

Bilić se i prošle godine spominjao u kontekstu novog trenera Bešiktaša koji je proteklih tjedana silno želio dovesti Roberta Prosinečkog iza kojega je bila uspješna sezona u Kayserisporu. Onog trenutka kad je Prosinečki odlučio ostati u Kayserisporu, čelnici Bešiktaša okrenuli su Bilićev broj.

Budući da je Bešiktaš proteklu sezonu okončao na trećem mjestu turskog prvenstva, iza Galatasaraya i Fenerbahčea, a klupski čelnici to smatrali neuspjehom, Bilića čeka zahtjevna zadaća u utrci s najboljim momčadima za nogometni primat u Turskoj.

U posljednje četiri sezone Bešiktaš je osvojio peto, dva četvrta i treće mjesto. Posljednji je put prvak Turske bio 2009. godine. (Ma. C.)


Podijeli: Facebook Twiter