Slaven Belupo - Rudeš 2-2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utakmici 7. kola Prve HNL Slaven Belupo i Rudeš su u Koprivnici igrali 2-2 (0-1).

Goste je u vodstvo doveo Havojić (29) koji se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru domaćih i glavom proslijedio loptu u mrežu. Pejić (50) je nakon samo pet minuta igre u nastavku poravnao dobrim udarcem glavom koji se od grede odbio iza leđa Picaka. U 56. minuti kada je vratar Rudeša Picak isključen zbog igranja rukom izvan kaznenog prostora, a brojčanu nadmoć Slaven je iskoristio već u 60. minuti kada je Ivanovski (60) nečuvan s pet-šest metara glavom zatresao mrežu iza nemoćnog Čondrića. Rudeš je u 63. minuti ostao s dva igrača manje jer je isključen i Glauder, ali umjesto da domaći sastav potvrdi pobjedu u samoj završnici gosti su izjednačili. Vratar Slavena Marković srušio je vlastitog stopera koji je pao na Havojićevu nogu, a sudac Pejin je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Havojić (90+3-11m).

Ovo je već drugog kolo zaredom da Rudeš utakmicu završava s devetoricom, isto mu se dogodilo i prije šest dana u utakmici protiv Hajduka.

Peti Slaven Belupo sada ima 10 bodova, dva manje od Osijeka i Rijeke koji dijele treće mjesto, a tri manje od drugog Hajduka dok je na vrhu Dinamo sa 16 bodova. Rudeš je sada pretposljednji s tri boda, jednim više od posljednje Istra 1961, a jednim manje od osme Lokomotive.

Pred 800 gledatelja sudio je Pejin iz Donjeg Miholjca.

Od 21 sat u Zaprešiću igraju Inter i Rijeka, a u nedjelju su na rasporedu susreti Lokomotiva - Dinamo, Cibalia - Osijek i Hajduk - Istra 1961. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter