Slaven Belupo pobijedio Athletic pa ispao iz Europske lige

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

3. pretkolo Europske lige. Gradski stadion u Koprivnici. Gledatelja 3.500. Sudac Danny Makkelie (Nizozemska). Strijelci: 1:0 Maras (28), 1:1 Muniain (47), 2:1 Gregurina (69).

SLAVEN BELUPO: Rodić, Kokalović, Bubnjić, Čanađija (Grgić, 74), Bušić, Glavica, Delić (Vugrinec, 59), Purić, Rak, Maras, Batarelo (Gregurina, 66).

ATHLETIC BILBAO: Iraizoz, Toquero (Llorente, 46), Iturraspe, Oscar de Marcos, Gomez (De Galarreta, 46), Susaeta, Iraola, Ismael Lopez, Inigo Perez, Gurpegui, Ekiza (Muniain, 46).

Nogometaši Slaven Belupa eliminirani su u trećem pretkolu Europske lige od španjolskog Athletic Bilbaoa, prošlosezonskog finalista ovog natjecanja. U uzvratnoj utakmici Slaven je na domaćem terenu svladao Athletic sa 2:1, ali to mu nije bilo dovoljno za prolaz, jer je prvom susretu izgubio sa 1:3. Strijelci za Slaven bili su Maras (28) i Gregurina (69), a za Athletic Bilbao zabio je Muniain (47).

Slaven je bio puno bolja momčad u prvom poluvremenu i mogao je zabiti više od jednog pogotka. No, u drugom dijelu sasvim druga slika, trener gostiju Marcelo Bielsa odmah je napravio tri zamjene, u igru je uveo playmakera Ikera Muniaina i najboljeg strijelca kluba Fernanda Llorentea. Gosti su poravnali u 47. minuti, ali Slaven se nije predavao, ponovno je poveo 69., ali nije bilo snage i koncentracije da se postigne treći pogodak i iznude produžeci.

Prvu prijetnju Koprivničanci su složili u 9. minuti, Bubnjić pokušava iz slobodnog udarca sa 25 metara, a lopta prolazi tik uz vratnicu.

U 14. minuti Rak se probio po lijevom boku i dao povratnu loptu za Delića, koji puca sa vrha 16-erca, ali iznad gola. Slaven Belupo poveo je u 28. minuti iz slobodnog udarca sa 18 metara, kojeg je odlično izveo Maras.

Nakon toga, još dvije prilike za Slaven. U 37. minuti Maras ubacuje u protivnički peterac, a Kokalović pokušava petom, ali bez uspjeha, lopta odlazi pored gola, dok je u 42. minuti Purić sa 25 metara pogodio vratnicu.

Na početku drugog poluvremena trener gostiju Marcelo Bielsa odmah je napravio tri zamjene, a u igru su ušli dvojica najboljih nogometaša Athletica, playmaker Iker Muniain i najbolji strijelac kluba Fernando Llorente. Takav potez odmah mu se isplatio, jer su u 47. minuti gosti poravnali na 1:1 iz polukontre. Llorente je bio asistent, a Muniain iz neposredne blizine pogađa mrežu.

Devet minuta kasnije Llorente je bio u stopostotnoj prilici, ali se spetljao. U 62. minuti kombinacija Ismaela Lópeza i Llorentea u kaznenom prostoru, a udarac Lopeza sa šest metara odlično brani Rodić.

Nova nada za Slaven ukazala se u 69. minuti, kada je sa 18 metara pucao Gregurina, a lopta je pogodila jednog igrača gostiju, promijenila smjer i završila u mreži za vodstvo 2:1. Gregurina je u igru ušao samo tri minute ranije.

U završnici susreta svi igrači Slavena prebacili su se na protivničku polovicu, pokušavajući izboriti produžetak. No, bez rezultata, a gosti su u sudačkoj nadoknadi promašili još jednu čistu šansu, De Galarreta je iz blizine pucao pored gola. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter