Slaven Belupo - Istra 1961 2:2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Susret 5. kola Prve HNL. Gradski stadion u Koprivnici. Gledatelja: 800. Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb) - . Pomoćnici: Pomoćnici: Premužaj (Varaždin) i Krmar (Zagreb). Strijelci: 0:1 Križman (2' - 11m), 1:1 Brlek (6'), 2:1 Edson (63'), 2:2 Bagarić (79' - a). Žuti kartoni: Gregurina, Purić, Grgić (Slaven), Miličević, Radonjić, Batarelo (Istra 1961). Crveni karton: Grgić (73' - drugi žuti).

SLAVEN B: Rodić, Purić, Grgić, Edson, Melnjak, Gregurina, Čanađija (od 59. Crepulja), Brlek, Rak, Delić (od 70. Filipović), Novinić (od 75. Bagarić).

ISTRA 1961: Ježina, Uzelac (od 80. Ćorić), Budicin, Obšivač, Pilipović, Blagojević, Batarelo, Miličević (od 64' Ottochian), Hadžić (od 46. Jo), Križman, Radonjić.

Nevjerojatan susret odigrali su pulski nogometaši na gostovanju u Koprivnici gdje nikad dosad nisu slavili. Nisu ni ovom prilikom, ali su se u susretu petog prvenstvenog kola u Pulu vratili s bodom. S obzirom na silne prilike koje su propustili nogometaši Slaven Belupa, inspirirani za Puljane neuhvatljivim Nikolom Rakom, taj bod velik je k'o Učka, ali s obzirom na to da su zadnjih 17 minuta imali igrača više, nakon što je sjajni Jo natjerao Grgića da "pocrveni", mogli su se na koncu igrači trenera Pamića iz grada Vegete vratiti s punim plijenom.

Ovako su "zeleno-žuti" s trećeg gostovanja sezone ugrabili i treći bod koji će svakako dodatno ohrabriti svih u i oko pulskog kluba nakon one nervoze nastale iz susreta s Lokomotivom. Bio je ovo susret pun preokreta u kojem su Puljani poveli već u 2. minuti golom Križmana s 11 metara, nakon što je Žminjca srušio tragičar Grgić. Potom su puno bolju igru domaćini okrunili s dva gola i brojnim promašajima, a onda je na scenu stupio Jo i prvo zaradio isključenje Grgića, a potom natjerao Bagarića da pogodi svoju mrežu i tako su "zeleno-žuti" došli do petog prvenstvenog boda iz pet susreta. Zanimljivo, kao i u Sigetu, ponovno su Puljani odigrali susret s velikim brojem udaraca na gol. Slaven je pucao čak 15 puta, od čega osam puta u okvir gola, dok su Puljani pucali osam puta, a polovica je išla u okvir gola.

Najavljivao je trener Pamić da će odmoriti neke od svojih igrača u ovom susretu, ali je jedino Joa zamijenio Hadžićem, dok je Pilipovića i ovom prilikom pretpostavio Woonu na lijevom beku. Tek što su malobrojni gledatelji sjeli na svoja mjesta, bučni navijači pulskog kluba dobili su razlog za veselje.

Križman je prvo izborio, a potom i realizirao udarac s bijele točke, nakon što ga je srušio Grgić. Bio je to drugi gol "žminjske kobre" u ovom prvenstvu čime se izjednačio s Radonjićem koji je poentirao u drugom i trećem kolu. Tek je počela druga minuta susreta, a Puljani su poveli 1:0. Bio je to početak kakvog bi svaki navijač pulskog kluba samo poželio. No, slavlje "Demona" na tribinama bilo je kratkoga vijeka.

Domaćini su odmah jurnuli po izjednačenje i nakon svega četiri minute i Ježina je morao vaditi loptu iz mreže. Gol je primljen nakon prekida, na način na koji su ga "zeleno-žuti" često primali i protekle jeseni, prije nego li su posložene kockice uspješnog proljetnog pulskog mozaika. Ubačaj, kratki odbijanac i volej Brleka koji matira Ježinu.

Brzo anuliranje pulskog vodstva dalo je dodatna krila nogometašima trenera Katalinića koji su svoje akcije uglavnom gradili po desnoj strani. Znalo se da je Rak najopasniji napadač Slavena, ali je on svejedno suviše lako prolazio po lijevom boku Puljana i onda upošljavao svoje suigrače u sredini. Ipak, nakon desetak minuta pritiska domaćih, pulski su igrači uspostavili terensku ravnotežu i predvođeni raspoloženim Križmanom i ofenzivnim Pilipovićem pokušavali ponovno iznenaditi domaću obranu.

A, onda, u samoj završnici prvoga dijela, sreća je bila debelo na pulskoj strani, jer su domaći napadači u pet minuta propustili čak tri stopostotne prilike. Prvo je usamljeni Rak s pet metara poslao loptu nebu pod oblake, potom je Delić pogodio vratnicu, a Novinić se spetljao na dva metra od gola, a na kraju je Ježina obranio udarac Novinića. Bilo je to pet minuta strave za pulske ljubitelje nogometa i trener Pamić i njegovi igrači su mogli biti sretni što se na odmor otišlo pri rezultatu postavljenom još u 6. minuti.

Početak drugog dijela donio je i prvu promjenu u sastavima, jer je Pamić ostavio Hadžića u svlačionici, a na travnjak poslao Brazilca Joa koji je zauzeo poziciju na lijevom krilu, dok se Križman preselio u sredinu iza Radonjića. Usprkos toj promjeni, situacija na terenu ostala je u startu ista kao i u prvom dijelu. Ponovno je Nikola Rak na desnom krilu bio nerješiva enigma za pulsku obranu i ponovno je Ježina bio na mukama.

Murteranin je obranio prvi udarac Raka u nastavku, ali je bio nemoćan nakon skoka i udarca glavom Edsona. Domaćini su preokrenuli na 2:1, a asistent je, dakako, bio Rak. Svi ovi napadi momčadi iz Koprivnice po desnom krilu kao da nisu bili dovoljna opomena pulskim igračima, jer su ubačaji s tog krila nastavljeni bez poteškoća. Sreća je potom u 68. minuti još jednom pomilovala potpuno dekoncentrirane pulske igrače, jer je usamljeni Delić pucao preko gola.

A onda je Grgić u pet minuta dva puta srušio Joa i dobio dva žuta kartona, odnosno morao pod tuš 20 minuta prije kraja. Bio je to pravi poklon "zeleno-žutima" koji su tada svim silama krenuli po izjednačenje koje je ubrzo stiglo zaslugom agilnog Joa čiji je ulazak u nastavku preokrenuo susret. Brazilac je prvo zaradio isključenje Grgića, a potom je natjerao Bagarića da matira Rodića za 2:2. Nakon izjednačenja odlučio je trener Pamić krenuti po sva tri boda, pa je umjesto Uzelca na teren poslao debitanta Ćorića, još jednog veznog igrača, ali se rezultat do kraja nije mijenjao. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter