Slaven Belupo - Istra 1961 2:2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 sezonu su zakljucili remijem protiv Slaven Belupa. Premda su od prve minute igrali s igracem manje te u 27. minuti zaostajali dva gola, zeleno-žuti su Koprivnicu napustili s bodom u džepu.

Vec 30 sekundi nakon što je sudac Zebec dao znak za njezin pocetak u dvoboju su bili Bacelic Grgic i Brezovec. Lakat pulskog Šibencanina završio je na nosu domaceg igraca i premda se stekao dojam da namjere nije bilo, krv je potekla i sudac je pokazao je Bacelic Grgicu put u svlacionicu.

U gužvi koja ja potom nastala, "požutio" je i Stranatic zbog prigovora, dok je zbog istog razloga domaci trener Roy Ferencina preselio u gledalište, vec cetvrti put u ovoj sezoni.

S igracem više na terenu, domacin je brzo preuzeo inicijativu, dok se na Puljanima vidjelo da ih je iskljucenje Bacelic Grgica izbacilo iz ravnoteže i dok su oni pohvatali konce svoje igre.

Drugi dio Paminjo je zapoceo s Andelkovicem, koji je zauzeo Ottochianovo mjesto, i bio je to potez koji je ponešto umanjio domacu rastrcanost na sredini terena, premda je prste u tome imao i vjetar koji je sve jace i jace puhao.

Premda brojcano inferiorni, Puljani su pokušavali stici do poravnanja, a najbliže su mu bili u 54. minuti kad je Križman na ubacaj rastrcanog Zgrablica za malo bio neprecizan. Kako se susret bližio kraju, domacin je polako poceo zatvarati igru i Paminjo je u igru ubacio svježeg Havojica i tako pokušao stici do boda, a njegov "jocker s klupe" na povjerenju mu se odužio cetiri minute prije kraja golom za 2:2.

Utakmica 30. kola Prve HNL: Slaven Belupo - Istra 1961 2:2 (2:1). Gradski stadion Koprivnica. Gledatelja: 1.500. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Pomocnici: Conjar (Osijek) i Loncar (Virovitica). Strijelci: 1:0 Grgic (21'), 2:0 Mujanovic (27'), 2:1 Križman (34' - 11m) 2:2 Havojic (86'). Žuti kartoni: Puric, Maras (Slaven Belupo), Stranatic, Batarelo, Andelkovic (Istra 1961). Crveni kartoni: Bacelic Grgic (1'- udaranje protivnickog igraca), Ferencina, tener Slavena (1'- prigovor).

SLAVEN BELUPO: Rodic, Puric, Grgic, Bubnjic, Maras, Canadija (od 64. Poljak), Gregurina, Mujanovic, Brezovec (od 90. Jakšinic), Glavica (od 86. Maretic), Šaban.

ISTRA 1961: Prskalo, Zgrablic, Maric, Stranatic, Milic, Batarelo, Bacelic Grgic, Ottochian (od 46. Andelkovic), Rivic (od 90. Jerkovic), Prelcec (od 76. Havojic), Križman. (Ivica CEROVAC)

Ostali rezultati 30. kola

Dinamo je ponovno osvojio dvostruku krunu, prvenstvo i kup. Dinamo ce u kvalifikacije za Ligu prvaka, a Hajduk, Slaven Belupo i Osijek, kao finalist kupa, idu u kvalifikacije Europske lige.

Karlovac - Rijeka 1:2 (Sopcic 35/ Mocinic 56, Kreilach 81-11m)
Cibalia - Zagreb 0:2 (Jurendic 10, Frljužec 78)
Osijek - Zadar 5:0 (Pušic 3, Šorša 11, Lukacevic 53, Maglica 72, Petrovic 86)
Lucko - Šibenik 0:0
Hajduk - Lokomotiva 0:1 (Kramaric 13)
Dinamo - Split 0:0


Podijeli: Facebook Twiter