Slatki život na rovinjskom trgu

(Nina ORLOVIĆ RADIĆ)
(Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Treće izdanje heritage festivala Dolce Vita u petak predvečer na gradski je Trg maršala Tita i dobar komad rive, donio/dovezao glavne adute raskošnog, modno osviještenog, glazbenog i plesnog štimunga prošlog stoljeća.

Konkretno, riječ je o dobu Dolce Vite- odnosno prvim slikama koje ti na um padnu razmišljajući o "slatkom životu" i tom vremenu - Rimu i Fontani di Trevi, vespi, zvonolikim suknjama, i dakako pravim talijanskim zvijezdama Loren -Mastroianni.

Upravo, dašak tog glamura "išetale" su pin-up djevojke, koje su rado pozirale i svojim izgledom mnoge šetače rive podsjetile na vrijeme kad su žene "bile žene". Frizure s ukrasima, klasičan konjski rep s trakom, savršen make -up, haljine na točke i pruge s obaveznim remenom, cipele s potpeticom, ko' krv rumen ruž preksinoć su bile obavezan dress cod Dolce Vite, koje su pin- upice, dobro isfurale.

Osim, glamuroznih djevojaka rado se zastajalo i fotografiralo uz automobile, danas poznatije pod nazivom "old timeri". Njih desetak okupani suncem kočoperili su se uz rivu mameći uzdahe prvenstveno "jačeg" spola. Odabrani limeni starci čije su se godine proizvodnje kretala od 1930. do 1975. godine na rivu su dovezeni zahvaljujući Auto klubu Istra- Rovinj, i dakako njihovim vlasnicima.

Večer je na Trg i pozornicu dozvao bend "Johnny and his Rockin' Tunes" kojem se na bini, i to kao vokalno ( ali i scensko) pojačanje, pridružio svestrani Mario Petreković. Čitav događaj iza 22.30 sati preseljen je u Turističko naselje "Amarin", koje je ove godine centar Dolce Vita- zbivanja. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter