Slatki miris dunje s ormara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda se najcešce koristi za pripremu marmelade ili tzv. sira od dunje, ovaj mirisni plod s bakinog ormara vrijedi iskoristiti i za kolace. Kako? Otkrila nam je to Dragica Lukin iz Vile Soši u Umagu, prošlogodišnja državna prvakinja u slasticarstvu. Kako sama kaže, u svojim slasticarskim delicijama nastoji koristiti i prezentirati pravu istarsku namirnicu pa i one koje se u pravilu ne povezuje sa slatkim jelima, odnosno slasticama. Naime, Lukin je i na medunarodnim natjecanjima osvajala nagrade, i to za minjon napravljen od zanimljive kombinacije šparuga i cokolade. Ovog puta nam je, medutim, otkrila zanimljiv recept s tartufima te, naravno, kako iskoristiti dunje. Kolac od dunja nazvala je po svojoj maloj »dunji« - unucici Priski.(A. J.)

 


Podijeli: Facebook Twiter