Slatka radionica Dragice Lukin

Dragica Lukin objašnjava učenicima kako topiti šećer za dekoraciju (J. PRODAN)
Dragica Lukin objašnjava učenicima kako topiti šećer za dekoraciju (J. PRODAN)

Renomirana slastičarka Dragica Lukin održala je ovog tjedna radionicu pripremanja slastica za učenike bujske Gospodarske škole. Lukin je ove godine osvojila brončanu medalju na slastičarskoj olimpijadi na kojoj se natjecalo više od 2.000 slastičara iz cijeloga svijeta. Poznata je po tome što izrađuje slastice iz svih dijelova Hrvatske, aktivna je u Kuharskom savezu, predstavlja Hrvatsku na međunarodnim izložbama i sudi na međunarodnim slastičarskim natjecanjima.

- Svake godine organiziramo radionice s gostima iz realnog sektora te u sklopu školskog kurikuluma pozivamo eminentne kuhare i slastičare da educiraju učenike. Prošle godine gost nam je bio Marin Rendić iz restorana Pepe Nero. Cilj nam je promovirati zanimanja u ugostiteljstvu, pogotovo kuharsko i slastičarsko, pokazati mladima da su ta zanimanja kreativna te koje su mogućnosti razvoja karijere u sektoru ugostiteljstva i gastronomije, rekao je ravnatelj škole Milivoj Gospić. (J. P.)


Podijeli: Facebook Twiter