Slalom u Kranjskoj Gori: Hirscheru pobjeda, Kristoffersenu mali Globus

Henrik Kristoffersen (Arhiva)
Henrik Kristoffersen (Arhiva)

 

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobjenik je slaloma kojeg su skijaši danas vozili za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, dok je drugo mjesto sa zaostatkom od 81 stotinke zauzeo Norvežanin Henrik Kristoffersen koji zahvaljujući današnjem rezultatu osvojio mali Kristalni globus u toj disciplini.  

Hirscher je pobjedu osigurao s vremenom 1:46.25, Kristoffersen je drugi s vremenom 1:47.05, a treći je Talijan Stefano Gross čiji je zaostatak za pobjednikom 1,11 minuta (1:47.35). Hrvatski skijaši Ivica Kostelić i Filip Zubčić su nakon prve vožnje zauzeli 53. i 54. mjesto i nisu osigurali nastup u drugoj vožnji.

Hirscher je u subotu osigurao peti Veliki kristalni globus zaredom, što nije uspjelo još ni jednom skijašu, pobijedivši u veleslalomu koji se vozio u Kranjskoj Gori. Također je osvojio i mali Kristalni globus u veleslalomu. U ukupnom poretku ima 1.625 bodova, dok drugoplasirani Kristoffersen ima 1.272 bodova. Treći je Francuz Alexis Pintaurault sa 1.080 bodova.

Prije zadnjeg slaloma sezone koji vozi na završnici u St. Moritzu, 21-godišnji norveški skijaš je sa 111 bodova prednosti u poretku slalomaša nedostižan Hirscheru, koji je drugi sa 700 bodova, što mu je osiguralo mali Kristalni globus u disciplini, kojeg je Austrijanac osvajao tri godine zaredom. Treći je u poretku slalomaša Nijemac Felix Neureuther sa 363 boda.

Prije završnice u St. Moritzu od 16. do 20. ožujka gdje će se osim slaloma voziti spust, super G, veleslalom, skijaši još imaju spust i super G u Kvitfjellu 12. i 13. ožujka. (H)

 


Podijeli: Facebook Twiter