Slalom Kitzbuehel: Pobjeda Neureuthera, Kostelić 17.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 17. mjesto u slalomu Svjetskog kupa voženom u Kitzbuehelu, za pobjednikom Nijemcem Felixom Neureutherom zaostao je 2.25 sekundi.

Nakon prve vožnje Kostelić je držao sedmo mjesto, ali kao i obično ove sezone, u drugoj je vožnji bio suzdržaniji, te je uvelike pokvario plasman.

Neureuther je drugo mjesto nakon prve vožnje pretvorio u svoju devetu pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri zahvaljujući pogrešci Austrijanca Marcela Hirschera, vodećeg nakon prve vožnje, koji je "haklao" vrata i tako ostao bez plasmana.

Drugo mjesto na slalomu u Kitzbuehelu zauzeo je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 57 stotinki zaostatka za Neureutherom, a treće Talijan Patrick Thaler sa 82 stotinke slabijim vremenom od pobjednika.

Drugi hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim nije uspio završiti prvu vožnju.

U redoslijedu slalomaša vodstvo je zadržao Hirscher sa 340 bodova, drugi Neureuther sada ima 310, a treći Šveđanin Mattias Hargin ima 273 boda. Kostelić je 17. sa 88 bodova.

U ukupnom redoslijedu na vrhu je i dalje Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 757 bodova, drugi je Hirscher sa 735, a treći Francuz Alexis Pinturault ima 556. Kostelić je 35. sa 138 bodova, dok je Zrnčić-Dim 61. sa 60 bodova. U subotu se u Kitzbuehelu vozi spust, dok je u nedjelju na rasporedu superveleslalom. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter