Slabinjcu 40 godina zatvora za ubojstvo pred djecom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvostruki ubojica Mario Slabinjac (40), koji je prošle godine u lipnju u automobilu pred troje djece ubio suprugu i njezina prijatelja, nepravomoćno je na Županijskome sudu u Sisku osuđen na jedinstvenu dugotrajnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Za više kaznenih djela, počinjenih 11. lipnja prošle godine na cesti između Graboštana i Krčeva, sudsko je vijeće prihvatilo kvalifikacije iz optužnice. Tako je za teško ubojstvo supruge Blaženke Slabinjac (39) kažnjen s 25 godina zatvora, za teško ubojstvo njezina prijatelja Ivice Hajdukovića (45) s 21 godinom zatvora, za teško ubojstvo u pokušaju za dvije malodobne kćeri po šest godina i ubojstvo u pokušaju malodobnog Patrika Hajdukovića s četiri godine zatvora, što je pretvoreno u jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Bivši policajac Mario Slabinjac nije bio na izricanju presude, o čemu je pisano obavijestio sudsko vijeće. Vrijeme provedeno u pritvoru uračunava mu se u kaznu, a morat će podmiriti i sudske troškove od 23.740 kuna.

U obrazloženju presude predsjednica vijeća Melita Avedić rekla je da je Slabinjac nekoliko teških kaznenih djela počinio iz vrlo niskih pobuda, ljubomore, koja sama ne znači nisku pobudu, ali ako uzrokuje smišljeno ubojstvo - jest. Kako je objasnila, "poduzeo je niz smišljenih radnji da bi ostvario svoj naum, i to planski, hladnokrvno, bez dvoumljenja i kajanja".

Branitelji osuđenoga Davor Marčec i Tomislav Keser najavili su žalbu Vrhovnome sudu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter