Slab start jesenske sheme HRT-a

Robert Knjaz ima prosječnu gledanost od tri posto (D. ŠTIFANIĆ)
Robert Knjaz ima prosječnu gledanost od tri posto (D. ŠTIFANIĆ)

Gledatelji Hrvatske radiotelevizije najblaže rečeno nisu dobro prihvatili televizijsku jesensku shemu. U tjednu od 4. do 10. listopada, emisije HRT-a, poglavito novi uratci, imali su malu gledanost. Prema podacima s kojima raspolažemo, u spomenutom periodu središnji Dnevnik HRT-a u prosjeku je imao gledanost od 8,7 posto.

Redizajn emisije "Dobro jutro, Hrvatska" donio je tjedni prosjek od 3,7 posto gledanosti. Gledanost novog formata "Društvena mreža" imao je tjedni prosjek od 2 posto. Ništa spektakularniji nije ni rezultat unutarnjopolitičke emisije "Fokus", 3 posto gledanosti. S 3,3 posto može se pohvaliti novi unutarnjopolitički magazin "Labirint". Nije ni loše, ako se usporedi primjerice s "Press klubom" koji bilježi gledanost od 1,9 posto, Robert Knjaz sa svojim uratkom "I to je Hrvatska" nije ni blizu nekadašnjih uspješnica, prosječna gledanost je 3 posto. Emisija "Nedjeljom lagano" dosegla je u svom drugom izdanju 1,6 posto, "Večer na 8. katu" u analiziranom tjednu došla je do 3 posto gledanosti.

Istina je doduše da je shema nedavno krenula, da se uspješnost formata od javnog sadržaja ne ocjenjuje samo na osnovu gledanosti i da je konkurencija učinila svoje nemilosrdno ratujući turskim i domaćim telenovelama.

Na čelu liste najgledanijih emisija HRT-a su neki stari, provjereni formati: "Plodovi zemlje" su na vrhu, odmah iza Sporta nakon Dnevnika, s gledanošću od 12,5 posto, "Nedjeljom u dva" je dosegla 11 posto, "Dnevnik u podne" 9,7 posto, emisija "More" 9.2 posto. (S. PAVIĆ/Novi list)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter