Slab odaziv Puljana na povoljni nedjeljni ručak

U akciji sudjeluju ugostiteljski objekti Pule i okolice (N. LAZAREVIĆ)
U akciji sudjeluju ugostiteljski objekti Pule i okolice (N. LAZAREVIĆ)

Drugi ciklus manifestacije "Gastro proljeće Južne Istre", koje se održava u Puli, Vodnjanu, Fažani i Ližnjanu, u vrijeme nedjeljnog ručka nije privuklo Puljane na terase gradskih restorana, konoba, bistroa i pizzerija.

Iako se u ovom, travanjskom izdanju gastronomske manifestacije nude meniji sa specijalitetima od sezonskih namirnica, šparuga i sipa po popularnim cijenama jer dva slijeda i čaša vina koštaju 80 kuna, a tri slijeda 120 kuna, to ovog vikenda nije napunilo ugostiteljske objekte, a od desetak koje smo obišli, neki od njih bili su i zatvoreni.

Objašnjenje za slab odaziv gostiju pokušala je dati i Korina Sergo, voditeljica restorana Corinne na Novoj Verudi koji je također bio pust iako je na atraktivnoj poziciji, s pogledom na more.

- Gosti mogu ovdje jeftino ručati kao da idu u pizzeriju, ali nemaju tu naviku. Pedeset kuna za domaće njoke ili fuže je prihvatljiva cijena jednog obroka, ali ljudi radije odlaze na pizzu jer su vjerojatno tako sigurniji da će manje potrošiti, to je valjda psihološki efekt. Zato su dobrodošle ovakve akcije, ali trebat će vremena da se svijest promijeni i stekne navika odlaska na nedjeljni ručak, rekla je Sergo.

Na prvoj akciji u ožujku u kojoj su se nudile rakovice i divljač, rekla je, bio je svakog dana poprilično velik odaziv, u ovom ciklusu odaziv je manji, a za menije pitaju i domaći i strani gosti.

Na svom prigodnom meniju ponudila je, među ostalim, salatu od kiseljenih šparuga, sipe na salatu, pljukance sa pršutom i šparugama te sipe s krumpirom u fornu. (P. LUKEŽ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter