Skuterima od Zagreba do Istanbula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kymco je zbog svoje cuvene pouzdanosti i cvrstoce oduvijek bio omiljeni odabir profesionalaca. Zbog globalno raširene i uzorno organizirane servisne mreže postao je i omiljeno vozilo avanturista i globetrottera koji vrlo cesto odabiru Kymco s kojim krecu na izazovna putovanja.
Vec legendarni Gerry Mayr u više je navrata odabirao Kymco skutere i ATV vozila za svoje projekte pa je tako 2002. godine s Kymco Grand Dinkom 125 prošao 13.500 kilometara u komadu i to preko tri kontinenta - Europe, Afrike i Azije. Sljedece godine se s ATV-om MXU 150 odvezao preko Rusije do najsjevernije tocke Europe, Nordkapa, vozeci i na temperaturama od - 40 stupnjeva. Vrhunac je bio 2005. godine kad je s ATV-om Kymco MXU 250 u razdoblju od 26. prosinca do 30. sijecnja obišao 18 europskih metropola prevalivši pritom 13.519 km ,što mu je zajamcilo ulazak u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda.



Možda je upravo Gerry Mayr bio nadahnuce hrvatskim mladicima Mariu Topicu i Josipu Božicu iz Zagreba da se odvaže na avanturu posjeta Istanbulu putujuci na dva skutera od 50 ccm. Naravno, izbor nije mogao pasti ni na koga drugog nego na Kymco, ali i za nas je bio iznenadujuci odabir. Uvažavajuci njihovu želju da idu baš s 50 cc skuterima, ipak se moglo ocekivati da ce odabrati snažnije dvotaktne modele. No, decki su odabrali New Dink 50, koji je pogonjen cetverotaktnim pogonskim strojem, a oduševljava razlog - 4T skuteri manje troše, i veca su fora, jer se njima nigdje ne žuri, upravo suprotno. Osim Istanbula, na svom su putovanju posjetili Osijek, Dalj, Novi Sad, Beograd, Smederevo, Veliku Planu, Bor, Negotin, Vidin, Montanu, Sofiju, Plovdiv, Svilengrad i Edirne.


Podijeli: Facebook Twiter