Skupština: Kajinu "pobjegla" psovka pa skoro udaljen

Skupština istarske županije (D. ŠTIFANIĆ)
Skupština istarske županije (D. ŠTIFANIĆ)

Enfant terrible Županijske skupštine, Damir Kajin (Istarski demokrati), ponovno je zasjenio aktualni sat sjednice Županijske skupštine sukobivši se s predsjednikom Skupštine Valterom Drandićem. Na Drandićevo upozorenje da je prekoračio dopušteno vrijeme (dvije minute) vijećniku je "pobjegla" sočna psovka te je nastavio protestirati ispred stola predsjedavajućeg, na što mu je Drandić izrekao posljednju opomenu prije udaljavanja te mu kazao da je sramotno da se jedan vijećnik tako ponaša.

Prethodno je Kajin ustvrdio da je "županijsko poglavarstvo" trebalo prihvatiti ponudu Podravke za Mirnu te Valipileta za "ostatke ostataka" Purisa, na što mu je istarski župan Valter Flego kazao da odabir tvrtki nije u njegovoj ingerenciji, već Odbora vjerovnika tih tvrtki. Podsjetio ga je da su u slučaju Purisa i predstavnici Ministarstva financija glasali za davanje u zakup Genezi. Kajin je upitao župana što čini da 280 zaposlenika Glas Istre trgovine dobiju plaću, na što mu je župan odgovorio da mu je cilj da u sve tvrtke u problemima, dodavši tu i Arena trikotažu, uđu ozbiljni strateški partneri, ali da nije na njemu da ih bira.

- Hoćete li podržati izmjene Prostornog plana Istarske županije u dijelu koji se tiče Muzila, upitao je župana SDP-ovac Danijel Ferić, kojeg je zanima hoće li i on slijediti "ignorantski stav pulskog gradonačelnika prema pet tisuća prikupljenih potpisa građana". "Zalažem se za stavljanje mrtvog kapitala u funkciju", odgovorio mu je Flego te napomenuo da će uvijek podupirati odluke predstavnika građana, pa tako i kad je Muzil u pitanju.

Flego je "pecnuo" je Ferića konstatirajući da je SDP osam godina kao koalicijski partner IDS-a podupirao projekt Muzila te da je SDP sada nedosljedan. Ferić mu je uzvratio da se "nada da neće morati bježati pod okriljem noći prilikom izmjena Prostorog plana Istarske županije" te dodao da SDP podupire projekt Muzil, ali ne i sadržaj.

Pripreme, rad i izvori financiranja turističkih ambulanti kopkali su Sandru Ćakić Kuhar (IDS). Pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozić-Živolić odgovorila joj je da su Istarski domovi zdravlja planiraju da turističke ambulante ovog ljeta djeluju u Poreču, Rovinju, Puli i Umagu 12 sati te Labinu 8 sati dnevno, te da je župan odobrio zapošljavanje dodatnih devet liječnika i devet medicinskih sestara. Te će se ambulante financirat iz redovnog proračuna IDZ-a, možda će Ministarstvo turizma doznačit neki novac, dok turistička privreda nije uključena u financiranje. (A. DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter