Skupna ulaznica za pulske muzeje, tunele i akvarij

Pula+card predstavljena u pulskom TZ-u (B. PETROVIĆ)
Pula+card predstavljena u pulskom TZ-u (B. PETROVIĆ)

Skupnu ulaznicu pod nazivom "Pula+card", s kojom se za jedinstvenu cijenu od 120 kuna za odrasle, odnosno 70 kuna za djecu i studente, mogu posjetiti Arena, Augustov hram, Podzemni tuneli Zerostrasse, Povijesni i pomorski muzej Istre, Muzejsko-galerijski prostor Sveta srca, Muzej suvremene umjetnosti i pulski Aquarium, predstavili su danas u pulskoj Turističkoj zajednici predstavnici ovih institucija. Značajno je napomenuti da se kupnjom skupne ulaznice može uštedjeti čak 40 posto, koliko iznosi popust za odrasle, ukoliko bi se kupovale sve pojedinačne karte.

Kako je rekla Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ-a Pule, namjera je turiste koji posjećuju Arenu, kao glavnu pulsku znamenitost, uputiti da posjete i ostale muzeje te akvarij. Dodala je da će se karta moći kupiti u navedenim objektima te infopunktovima u TZ-u i na Verudeli. Karta je vremenski neograničena, a oni koji posjete sve objekte moći će sudjelovati i u nagradnoj igri. Bogate nagrade osigurao je Arenaturist.

Gorka Ostojić Cvajner, ravnateljica MSUI-ja, rekla je da su ovakve karte vani uobičajene, a oni su u projekt ušli pomalo i iz egoističnih pobuda. Naime, kako je rekla, Muzej suvremene umjetnosti najmlađi je i njega posjećuje najmanje turista. Na ovaj će se način dodatno promovirati i popularizirati. Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja, osvrnuo se na ovaj, kako je rekao, svjetski trend, riječima da je Pula jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je uveo ovakvu skupnu kartu čiji je cilj zaokružiti kulturnu ponudu grada te da njihova institucija u projektu sudjeluje s tri svoja objekta - Arenom, Augustovim hramom i Svetim srcima. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter