Skupna izložba ULIKS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojna je publika bila nazocna u cetvrtak navecer u galeriji Stari grad na otvorenju 25. godišnje skupne izložbe clanova Udruženja likovnih i književnih stvaratelja (ULIKS) na kojoj je svoje radove nastale u raznim tehnikama predstavilo cak 98 autora. Kako je prilikom otvorenja izložbe rekao tajnik ULIKS-a Andelo Cvjetkovic "poezija nisu samo ritmicki složene rijeci, poezija su vaši radovi u koje ste udahnuli život i radost". Autori raznih struka, godišta i umjetnickih afiniteta predstavili su se šarolikim kaleidoskopom radova. Dušan Tatalovic donosi nježan rad realiziran znalackim potezom u zahtjevnoj tehnici akvarela naslovljen "Zima", a Istra Lazaric-Toner kolaž sugestivnoga naziva "Proljece". Tu je i "Atila" Senke Kalic u tuš tehnici, kao i "Terra magica" Maria Rosande u tehnici akrilika.
Brojni su se autori pozabavili istarskim temama, od dr. Ljiljane Lazicic-Putnik koja donosi "Porer" u kombiniranoj tehnici, Rajka Ivoševica sa sugestivnom panoramom mjesta Marušici u istoimenoj slici u tehnici ulja, pa sve do Radoslava Vujovica "Kažun", Nevenka Stupara "Boškarini", Mirjane Bursac "Kažun", Mirjane Ivoševic "Medulin", Margerite Janko "Grožnjan", Daliborke Sirotic "Zeleno zlato Istre", Jadranke Bencic "Vodnjan"…
Igor Fabris predstavio se glaziranom keramikom, a Ljiljana Lorenzin i Jelena Drobec fuzijom stakla. Franc Luznik donosi drvenu skulpturu, Petra Brumini, Gorana Grgic-Palcec i Eleonora Grgac predstavljaju se terakotom, a fotografijama Mario Santrac i Ermano Bancic. Nadica Herak izložila je stolicu i kutiju za nakit, Lino Skira vitraj, a Gordana Poropat svoje je "More" realizirala u tehnici prirodnih morskih materijala i smole. "Geishe" u fimo masi djelo su Nine Jugovac, Josip Bilic predstavio se drvenom skulpturom, kao i Silvano Peruško te Darko Vitasovic, a Blaženka i Boris Bon, Sonja Babic te Iva Viškovic keramikom. ?urdica Bastijancic realizirala je "Istarske motive" od lepoglavske cipke, a tu je i nakit Jadranke Dergic, intarzija Radomira Režana te mnoštvo drugih maštovitih uradaka.


Podijeli: Facebook Twiter