Skupna izložba na otvorenom "Grisia 2015"


U nedjelju, 9. kolovoza, starogradska će Ulica Grisia navući svečarsko ruho i ponovno se, kako to već obično i biva druge nedjelje u mjesecu pretvoriti u galeriju pod vedrim nebom. Naime, već desetljećima Zavičajni muzej Grada Rovinja uz podršku Grada i Turističke zajednice organizira "Grisiju" -skupnu izložbu na otvorenom, na kojoj mogu sudjelovati svi koji to žele.

Konkretno, tu su četiri kategorije- diplomirani umjetnik, studenti Škola primijenjenih umjetnosti ili Umjetničkih akademija, samouki umjetnici i djeca. I ove godine važno je poštivati protokol, pa za sve koji na Grisiji žele sudjelovati važe ista pravila.

Naime, sudjelovanje na izložbi prijavljuje se istog dana (nedjelja, 9. kolovoza) od 7 do 9 sati u prostorijama Zavičajnog muzeja Grada Rovinja i ono je besplatno. Nadalje, autori trebaju izložiti svoje radove istog dana, najkasnije do 9.30 sati, u ulici Grisia na mjestima koja unaprijed nisu određena.

Svi sudionici izložbe na Grisiji koja se svečano otvara u 10 sati, mogu sudjelovati s najviše pet djela i s istima sve do 19 sati, kada će se znati odluka žirija, ostati na izložbi. Što se tiče samih nagrada njih je šest i sve su otkupne u visini od 4,5 tisuće kuna. Tradicionalno, prva nagrada nosi sa sobom i pršut, a druga sir. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter