Skuplji kubik u Vrsaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema novoj odluci o komunalnom doprinosu, doprinos ce gradani od nadalje placati 138 kuna u Vrsaru i na okolnim stancijama, umjesto dosadašnjih 70, odnosno 100 kuna u selima, umjesto dosadašnjih od 24 do 38 kuna, koliko je bilo dok su pripadali opcini Sveti Lovrec.

Premda se poskupljenje cini velikim, uz predvidene popuste, rekao je nacelnik Franko Štifanic, cijena komunalnog doprinosa zapravo je niža nego ranije. Naime, obitelji koje grade prvu kucu imaju pravo na 60 posto popusta. Ostaje na snazi i 30-postotni popust za one koji iznos placaju u gotovini i odjednom.

Nezavisni vijecnik Ivan Trošt rekao je da je njegova lista protiv bilo kakvih poskupljenja, sugerirao je da se mlade koji grade u selima prvu kucu ili stan potpuno oslobodi komunalnog doprinosa, ali je nacelnik rekao da ako ne dobiju novac iz tog izvora nemaju cime graditi pristupne ceste do parcela, a u tom slucaju investitori ne mogu dobiti gradevinsku dozvolu.

Jednoglasno je donijeta Odluka o davanju na korištenje javnih površina u kojoj je najveca novost produženje vremena zakupa na pet godina - do sada je to bilo sezonski ili za godinu dana. Odluka se odnosi na zakup javnih površina za postavljanje kiosaka, štandova, reklamnih panoa... ne i za terase, koje ostaju sezonskog karaktera, odnosno jednogodišnje.

Štifanic smatra da ce ovim produženjem utjecati na kvalitetu opremljenosti, ali i da ce postici bolju cijenu zakupa. Odlukom su utvrdena mjesta za postavljanje i broj mogucih kiosaka/štandova.


Podijeli: Facebook Twiter