Skuplji brzojavi predani telefonom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U redakciju nas je nazvala čitateljica ogorčena zbog neugodnog iskustva koje je imala prilikom slanja brzojava. Kako veli, prije nekih mjesec dana poslala je dva brzojava u rodilište svojim prijateljicama koje su upravo rodile. Prije slanja provjerila je, veli, cijene brzojava na internetu, točnije na stranicama Hrvatske pošte.

- Nakon što sam izabrala sliku na brzojavu i sastavila poruke, ispalo je da će me svaki brzojav stajati 41 kunu. Budući da na stranicama Hrvatske pošte stoji da se brzojav može poslati i telefonskim putem, to sam i učinila. Nakon mjesec dana došao mi je telefonski račun na kojem sam očekivala trošak od 82 kune za oba brzojava, međutim na njemu je pisalo 82 kune + PDV.

- Da sam znala da će mi naplatiti dodatnih 20 kuna prošetala bih do prvog poštanskog ureda i za te novce djetetu kupila kašice, sokiće ili jednostavno kruh i mlijeko, zaključuje čitateljica čiji su podaci poznati redakciji.

Za pojašnjenje smo upitali i Hrvatsku poštu. Jo Kempen iz Ureda za korporativne komunikacije ispričala se korisnici ukoliko je, kako veli, njihova djelatnica nije upoznala s uslugom na adekvatan način.

Izvod iz cjenika istaknut je, napominje, na korisničkim internetskim stranicama Hrvatske pošte www.posta.hr gdje se nalazi izračun po broju riječi za običan brzojav, brzojav sa slikom s PDV-om i za brzojav primljen putem web stranice Hrvatske pošte ili u poštanskom uredu.

Detaljni cjenik brzojavnih usluga također je dostupan u PDF formatu na www.posta.hr, a sve informacije korisnici mogu dobiti i putem besplatnog broja telefona 0800 303 304 ili slanjem upita na adresu [email protected]. (B. PETROVIĆ) 

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter