Skuplje gorivo: Ništa od jeftinijih autobusnih karata


Povećanje cijena naftnih derivata, a k tome u isto vrijeme i nove, veće trošarine osjetno su povećale iznose koji će građani i poduzetnici morati izdvojiti za gorivo. Ne čude stoga veliki redovi u kojima su vozači čekali na benzinskim postajama u ponedjeljak prije ponoći, a sve kako bi uštedjeli i više od dvadeset kuna za punjenje rezervoara prosječnog automobila. Naime, cijene motornih benzina povećane su osjetnih 57 lipa po litri, a eurodizela 42 lipe.

U situaciji posvemašnjeg osiromašenja građani su tako pretrpjeli još jedan izravni udar na svoje kućne budžete, no hoće li ga pretrpjeti i posredno putem poskupljenja osnovnih prehrambenih proizvoda te različitih usluga jučer nismo uspjeli do kraja otkriti. Naime, predstavnici pojedinih vodećih istarskih tvrtki nisu željeli još otkrivati karte.

Vrlo jasni su međutim bili u pulskim Brionima. Ovaj najveći istarski autobusni prijevoznik, unatoč poskupljenju goriva neće dizati cijene svojih usluga. Jelena Pejković, zamjenica direktora, rekla da se cijene autobusnih karata neće mijenjati, doduše na njihovu štetu.

"Razmišljali smo čak spustiti cijene, ali nas je ova odluka o poskupljenju goriva i povećanju trošarina zatekla", priznala je Pejković.  (Vesna KAPELOTO)

VIŠE ČITAJTE U TISKANAM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter