Skupili više od 30 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 30,9 tisuca kuna rezultat je humanitarne veceri kojom se ove subote u Višnjanu, putem aukcije umjetnina, degustacije vina i lutrije skupljalo novac za lijecenje 38-godišnje sugradanke Ksenije Rajko, oboljele od teške bolesti ledne moždine. Podsjetimo, ona u petak odlazi u Peking na drugo presadivanje maticnih stanica, s odredenim nadama da bi nakon zahvata, koji ce obitelj stajati oko 55 tisuca eura, mogla ponovno prohodati.

Subotnju akciju u kino-dvorani organizirale su opcina i turisticka zajednica, uz angažman agilnih volonterki poput Diane Banko i Vesne Tušcan, koje redovito pomažu ovakve dogadaje.

Kupnjom degustacijske caše moglo se besplatno kušati vina svih višnjanskih vinara - iako je rijec o vrhunskim etiketama, a caša prodano oko 130 - popilo se razmjerno malo. Suprotno nekim prognozama, pun je pogodak bila aukcija umjetnickih slika i fotografija pod sigurnom voditeljskom palicom Petera Polettija, vinara i predsjednika Opcinskog vijeca.

Prodano je svih 20-ak umjetnina koje su darovali likovni profesionalci poput Adrijane Šuran i Eugena Varzica te istaknuti amateri kao što su Jasminka Juzbašic, Mirjana Matic ili Ester Diklic, pri cemu je uradak Eugena Varzica postigao najvišu cijenu, vecu od tri tisuce kuna.

Nije ostalo mnogo ni od 200-tinjak srecki lutrije - izlet u Veneciju dobio je bracni par iz Višnjana, a izvuceni su i dobici poput DVD-playera te niza predmeta, usluga i poklon-bonova koje su za lutriju darovala poduzeca i stanovnici mjesta i okolice. Takoder, kupiti se moglo proizvode mališana iz djecjeg vrtica te pršut i sir; za potonji dio akcije zaslužni su pršutarna Milohanic, Agrolaguna i Robert Fabris.


Podijeli: Facebook Twiter