Skup za generale u Puli

Skup za generale u Puli (M. MIJOŠEK)
Skup za generale u Puli (M. MIJOŠEK)

U povodu oslobođajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, večeras je u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Istarske županije na pulskome Trgu Portarata održan skup.

Ističući kako je današnji dan zapravo dan ponosa i domoljublja svih hrvatskih branitelja i građana Hrvatske, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Istarske županije brigadir Marijan Mužinić rekao je kako je današnjom presudom Žalbenog vijeća Haaškoga suda dokazano ono "što smo svi znali i govorili da u Domovinskom ratu nije bilo nikakvoga tzv. udruženog zločinačkog pothvata te prekomjernog granatiranja".

"Ovom presudom potvrđeno je da je Domovinski rat bio pravedan i oslobodilački rat gdje mi nismo nikoga napadali, već smo samo branili sebe i svoju domovinu", ustvrdio je brigadir Mužinić. Ujedno, dodao je, dokazano je da nije bilo nikakvoga "organiziranog etničkog progona srpskog življa, što su nam neki željeli nametnuti".

Generalima Markaču i Gotovini zahvalio je za sve ono što su tijekom Domovinskog rata učinili za hrvatsku državu i za svoj narod. (Hina; snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter