Skup u Rovinju: Rusi zbog viza zaobilaze Hrvatsku

Chris Mottershead: Hrvatska se kao odredište ove godine u Rusiji najlošije prodaje
Chris Mottershead: Hrvatska se kao odredište ove godine u Rusiji najlošije prodaje

Prema najavama jednog od najvećih organizatora putovanja, TUI-ja Rusije i Ukrajine, ova će turistička godina u Hrvatskoj biti obilježena manjim brojem gostiju iz tih zemalja. Glavni je razlog uvođenje novog viznog sustava zbog ulaska Hrvatske u EU.

Kako je danas u Rovinju, na velikom skupu TUI-ja Rusije i Ukrajine, rekao Chris Mottershead iz ove tvrtke, Hrvatska se kao odredište ove godine u Rusiji najlošije prodaje.

- Ove smo godine planirali rast na hrvatskom tržištu, ali već smo morali ukinuti jedan čarter za Pulu, kazao je Mottershead. Apelirao je na nadležna tijela da se olakša procedura dobivanja viza budući da ona sada traje više od tjedan dana, a Rusija i Ukrajina su tržišta koja u kratko vrijeme mogu ostvariti velik rast turističkog prometa.

Direktorica HTZ-a Meri Matešić, koja je uz brojne hotelijere i predstavnike turističkih zajednica sudjelovala na skupu u Rovinju, priznala je da se zbog viza očekuje značajan pad broja turista iz Rusije i Ukrajine, iako je Ministarstvo vanjskih poslova, prema njenim riječima, poduzelo brojne mjere glede uvođenja ove nove procedure. Također, najavila je posjet Moskvi zajedno s ministrom turizma Darkom Lorencinom početkom lipnja ne bi li se ublažila trenutna situacija. (B. BAN; snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter