Skulptura Solidee Guerra za oksfordski vrt

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovih je dana u Oxfordu održano svecano otvorenje projekta "Oxford castle art garden", koji se održava u sklopu Oxfordshire Artweeksa, a gdje je izložena i skulptura Solidee Guerra, vodnjanske umjetnice s londonskom adresom.

Art garden dizajneri Sarah Naybour i Paul Ridley redizajnirali su postav skulptura u dvorištu oksfordskog dvorca te predvidjeli postavljanje tri skulpture. Na natjecaj je prijavljeno cak 1.200 radova, a jedan od izabranih je skulptura spomenute umjetnice naziva "Job's lament" (Jobova jadikovka) u kombiniranoj tehnici (staklo i keramika).

Oxfordshire Artweeks održava se do 31. svibnja, a ove godine u sklopu manifestacije bit ce otvoreno 474 izložbi na kojima ce svoje radove izlagati više od tisucu umjetnika. Kao i uvijek, posjetitelji ce moci pohoditi umjetnicke galerije i radionice u cijeloj regiji.

Guerra, rodom Vodnjanka, diplomirala je na venecijanskoj likovnoj akademiji. Sudjelovala je u radu brojnih simpozija i kolonija te je izlagala samostalno i skupno u zemlji i inozemstvu. Organizatorica je keramicarske radionice Keramika in situ, koja se održava svakog ljeta u Vodnjanu.


Podijeli: Facebook Twiter