Skulptura od tijela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvjestotinjak mališana, razglas, lopte, šarenilo i vreva privukli su pažnju turista i prolaznika na Trgu slobode. Hoce li to djeca nastupati i kojim povodom, raspitivali su se turisti. A djecu je okupio Fond Zdravi grad Porec u povodu Dana zdravih gradova. Mališani iz nižih razreda Osnovne škole Porec i Talijanske osnovne škole «Bernardo Parentin» pod paskom svojih uciteljica došli su na trgu napraviti živu skulpturu - svojim tijelima ispisati «Zdravi grad Porec».

Koordinatorica Fonda Zdravi grad i porecka dogradonacelnica Nataša Basanic Cuš rekla je da djeca koja sudjeluju u akciji zahvaljujuci svojim roditeljima i uciteljima vec jesu izabrali zdravi život, a Grad im u tome pomaže.

Mališani iz 2d razreda okušali su se i u pjevanju, a nakon što su strpljivo pozirali i mahali za zajednicku fotografiju svoje šarene žive skulpture, djecu je Grad obradovao loptama koje, nažalost, nisu uspjeli isprobati na trgu s kojeg ih je potjerala kiša.

Dan zdravih gradova prigoda je da Porecani koji su izabrali zdrav nacin života na razlicite nacine to i pokažu svojim sugradanima. Posebno su u tome aktivni oni koji su ukljuceni u razlicite programe i radionice Zdravog grada. Medu njima je, od prošle godine iznimno aktualan i uspješan, program koji osvještava potrebu reguliranja tjelesne težine izborom zdravog pristupa prehrani. Polaznici svih dosadašnjih radionica okupit ce se u petak da bi zajednicki pješacili i nakon toga se družili.

Porec inace nosi titulu šampiona u mreži hrvatskih Zdravih gradova.


Podijeli: Facebook Twiter