Škuljevic zamracio gotovo 15 milijuna kuna?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulsko Opcinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Predraga Škuljevica (46), clana uprave pulske tvrtke Mehanika, zbog pronevjere gotovo 15 milijuna kuna.

Kako se navodi u optužnici, Škuljevicu se stavlja na teret da je od kolovoza 2007. do travnja 2009. kao clan Uprave Mehanike, a kako bi za tu tvrtku pribavio nepripadnu imovinsku korist, suprotno odredbama ugovora o kreditu zakljucenog kod Hypo Alpe Adria banke, zlorabio uplate kupaca stanova i poslovnih prostora u zgradi u Ulici Andrije Kacica Miošica u Puli.

Naime, prema navodima iz optužnice, Mehanika je bila u obvezi otvoriti poseban racun na svoje ime kod Hypo Alpe Adria banke, na koji bi kupci stanova i poslovnih prostora koje je ta tvrtka prodavala, a izgradila kreditom iste banke, uplacivali kupoprodajne iznose.

Svaka uplata ujedno je trebala predstavljati i uvjet za izdavanje takozvanog bankovnog brisovnog ocitovanja, odnosno nakon te uplate s kupljenog se stana, poslovnog prostora ili garaže trebala brisati hipoteka. Medutim, Škuljevic je tako uplaceni novac koristio za druge namjene, odnosno davao je pozajmice vlasnickim i poslovno povezanim trgovackim društvima, te je podmirivao tekuce obveze Mehanike.

Time na štetu kupaca založno pravo upisano u korist banke nije brisano, iako su uplacivani cjelokupni kupoprodajni iznosi, cime je Škuljevic za Mehaniku ostvario nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 14.935.268,89 kuna. (S. PERŠIC).


Podijeli: Facebook Twiter