Škuflic na celu tima za uredenje pulske rive

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktom gradonacelnika Borisa Miletica osnovan je radni tim za provedbu projekta uredenja rive. Zadaca mu je definiranje etapa realizacije projekta, a voditelj tima je procelnik Upravnog odjela za prostorno uredenje Giordano Škuflic.

Clanovi su njegova pomocnica Martina Šajina, savjetnica u njegovom odjelu Barbara Belic Raunic, procelnik odjela za financije i opcu upravu Danijel Feric, ravnatelj pulske Lucke uprave Donald de Gravisi, predstavnik Ocjenjivackog suda na provedenom natjecaju za izradu idejnog rješenja uredenja rive Davor Matticchio te Veljko Grbac, direktor Uljanik IRI-ja d.o.o. Pula, predstavnik Uljanik grupe.

Radni tim gradonacelniku ce podnositi godišnja izvješca o obavljenom poslu. Ocjenjivacki je sud, posjetimo, kao najbolje natjecajno rješenje koje ce poslužiti kao osnova za izradu daljnje prostornoplanske dokumentacije, izabrao zagrebacki biro Studio BF.

Miletic je na konferenciji za novinare rekao da ne želi licitirati godine za realizaciju projekta jer je to neprofesionalno.

- Projekt ce prevazici mandate, zapravo mogu reci da se radi o stoljetnom gradskom projektu, rekao je.

Takoder, donio je odluku o osnivanju radnog tima za popis nezakonito izgradenih zgrada na podrucju grada. Naime, prema novom Zakonu o postupanju s nezakonito izgradenim zgradama (legalizacija bespravnih objekata) odredeno je da su jedinice lokalne samouprave dužne, najkasnije do 31. prosinca 2011., pripremiti popis svih nezakonito izgradenih zgrada na svom podrucju za koje vec imaju saznanje na temelju prijave gradana, postupanja komunalnih redara, gradevinske inspekcije i drugih izvora.

Gradonacelnik je takoder donio odluku o odredivanju lokacija za autotaksi stajališta. Tom je odlukom definirano osam lokacija, i to na Giardinima 13 mjesta, na Trgu 1. istarske brigade 10, dva mjesta na glavnoj tržnici, na Trgu Nimfej (kod Arene) dva mjesta, u Tomasinijevoj (tržnica) dva mjesta, kod bolnice u Negrijevoj i Zagrebackoj po dva te na željeznickom kolodvoru cetiri mjesta. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter