Škuflić: Gradnja džamije nije u planu na Velom Vrhu

Giordano Škuflić (M. MIJOŠEK)
Giordano Škuflić (M. MIJOŠEK)

Nakon današnjeg teksta o gradnji džamije u kojem piše da se u javnosti kao moguća lokacija, uz postojeće u centru grada i na Valmadama, spominje i Veli Vrh, razgovarali smo s resornim pročelnikom u Gradu Puli Giordanom Škuflićem koji je pojasnio da nikakva potencijalna lokacija ne postoji i nikakva spominjana gradnja nije u planu na Velom Vrhu.

Nije predložena lokacija

- Povjerenstvo za predlaganje lokacije nije donijelo nikakav prijedlog o lokaciji, niti je išta upućeno gradonačelniku grada Pule Borisu Miletiću na razmatranje, kaže Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu, i dodaje da Povjerenstvo ima zadaću razmotriti mogućnosti te, ovisno o utvrđenim i razmotrenim činjenicama, predložiti potencijalnu lokaciju, odnosno lokacije, a to još nije učinjeno.

O gradnji džamije bilo je riječi i u srijedu tijekom posjete predstavnika Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre (NZBI) i to predsjednika Senada Pršića, potpredsjednika Jusufa Šehanovića i tajnice Mirele Čaušević Medžlisu Islamske zajednice Pula, odnosno efendiji Esadu Jukanu i suradnicima, efendiji Omeru Omanoviću i efendiji Idrizu Hasanoviću. Delegacije su razmijenile mišljenja o položaju bošnjačke nacionalne manjine u Istri, te je konstatirano da uz standardno dobru integriranost te manjine i dobre odnose u društvu, imaju i neriješenih potreba na koje treba svakako ukazati. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter