Skrovitu Pulu došli razgledati mnogi

Skrovita Pula očima 28 zanesenjaka
Skrovita Pula očima 28 zanesenjaka

U dobroj atmosferi i uz velik odaziv publike, Kristian Macinić, predsjednik lovrečkog fotokluba K.A.F., tajnik kluba Darko Hrastovčak te, u ime domaćina, povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner prigodnim su riječima sinoć u Galeriji Cvajner otvorili skupnu izložbu fotografija 28 članova K.A.F.-a pod nazivom "Skrovita Pula".

Ovi fotografski zanesenjaci iz cijele Istre s ukupno 31 fotografskim radom ovjekovječili su Pulu kakvu je teško pronaći na turističkim razglednicama, senzibilizirajući javnost za često nevidljiva i skrovita mjesta koja otkrivaju drugo lice grada. Mala zamjerka tiče se izabranog modela crnih okvira i neujednačenih bijelih rubnih površina koje mrvu narušavaju autentičnost fotografija.

Nastavljajući višegodišnju praksa KAF-ovih gostovanja po istarskim gradovima, ovo je treća u nizu izložbi radova članica i članova lovrečke skupine na temu grada u kojem postav biva i izložen. U dosadašnjih šest godina djelovanja, K.A.F. se sa svojih 50 članica i članova predstavio na 11 tematskih i skupnih izložbi, među njima i na zapaženim izložbama "Projekt Poreč", "Put Rovinja", "Ča su delali naši stari" i "Kulturna i etnografska baština Sv. Lovreča". Izložba u Galeriji Cvajner bit će otvorena do 27. studenoga. (Z. ANGELESKI, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter