Škropljenje svetom trzalicom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Generacijski šarolika publika okupljena sinoc na petom Labin Christmas Rock Festivalu u novootvorenom Clubu 21 u KUC-u Lamparna, jasno je, taman pred izbornu šutnju, porucila: glasamo za škropljenje svetom trzalicom! Teško je sjetiti se tako dobre koncertne atmosfere u gradu koji je ocito jedva docekao kartu za kvalitetan, sadržajan izlazak.

Uz zvijezde veceri Let 3, svirali su Zoran Mišic sa Speed bendom iz Valpova, splitski Zinedin Zidane te zagrebacki Pulsfar i domaci Spark. Club 21 bio je pun, a prihod od ulaznica namijenjen je labinskoj Udruzi osoba s invaliditetom.



«Letovci» su proveli su publiku ekvatorima i paralelama, hitnuli je na sedmi kontinent i ondje, hraneci je hitovima sa svih albuma, zadržali nekih sat i pol. Sve je proteklo u duhu Božica: pjevalo se uglas o pokvarenoj ženi, klicalo «fuck famiglia!» i «kurcem u celo!». Apsolutni vrhunac bio je refren pjesme «Dijete u vremenu» koji je publika sama odradila.

Zoran Mišic definitivno nema glas u skladu s prezimenom. Vokalno razvaljuje, prodiruci do publike sa svojom mladahnom ekipom i repertoarom iz vremena vinila - rock lektira i žlica heavy metala - kao stvorenom za susret bikera.

Zinedin Zidan, zafrkanti sa «seks na eks» kao svojom duševnom hranom, prepoznatljivi po hitu Pantagana, naišli su na mlak prijem. Njihovo «Alo, alo refule, daj potopi brodove!» daleko je bolje leglo ljetos kod starogradske špine.


Podijeli: Facebook Twiter