Skromni popusti privukli brojne Puljane


Skromni popusti od deset do dvadeset posto u pulskim trgovinama u subotu navečer su privukli brojne Puljane u centar grada u kupovinu obuće i odjeće. Nesvakidašnja gužva na kasama natjerala je osmjeh na lica prodavača, koji su zadovoljno trljali rukama i spremali artikle u vrećice.

- Ljudi kupuju ama baš sve. Popust od 15 posto privukao ih je u dućan. Najveća gužva u gradu bila je u 17 sati, kad je Late Shopping Night tek počeo. No, gužva se ne može ni mjeriti s onom u noćnom shoppingu u lipnju, kad je bilo puno više ljudi. Kupci su razočarani jedino činjenicom da se popusti kreću od 10 do 20 posto, a ne 50 posto kako piše na plakatima, rekla je prodavačica u trgovini odjeće punom kupaca.  

Ako ne govorimo o ljetnom asortimanu, duplo sniženih artikala zaista se nigdje nije moglo naći, ali to ipak nije bio razlog da Puljani iz trgovina ne izađu s pokojom vrećicom. Prodavačica u trgovini obuće, u kojoj su cijene artikala snižene 15 posto, tvrdi da su kupci počeli dolaziti još u jutarnjim satima kad su si svoj par čizmi, cipela ili tenisica rezervirali, a došli su ih kupiti tek navečer. Najviše se kupovala odjeća i obuća za zimu, a vrata trgovina otvorena su bila do 22 sata. Shopping u subotnju večer u Flanatičku i Ulicu Sergijevaca privukao je brojne Puležane, ali i turiste, koji ovog puta nisu samo razgledavali izloge.

Iako nisu svi dućani bili otvoreni, u ovu akciju uključile su se 43 trgovine u centru grada, a za noćne kupce organiziran je i zabavni program - na Portarati je svirao Trio Val, u Flanatičkoj Duo Violina i harmonika, a DJ program Seasplash Crewa uveseljavao je brojne prolaznike u Ulici Sergijevaca. (Ana ŠIMIĆ, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter