Skromni odmori gradonacelnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski gradonacelnici su jedinstveni - sudeci po odgovorima na pitanje gdje i kada ce na godišnji odmor i koliko novca kane potrošiti. Cini se da ce slabo uživati u ljetnim radostima.

U stezanju pojasa najdalje je otišao porecki gradonacelnik Edi Štifanic, koji je rekao da nece koristiti ljetni godišnji odmor, a nece ga iskoristiti ni u zimskim mjesecima. Od Štifanica doznajemo da vec punih pet godina, otkad je na dužnosti gradonacelnika, ne koristi godišnji odmor.

Prati ga Vili Bassanese, gradonacelnik Umaga, koji takoder nece ici na godišnji. Dapace, otkad je lani u lipnju stupio na dužnost, ni jedan dan nije koristio blagodati ljetnog odmora, a to i ne namjerava. Situacija je, kako objašnjava, preozbiljna i preteška da bi se u carima ljeta moglo uživati »bez utega«.

Ljetni odmor ove godine nece koristiti ni rovinjski gradonacelnik Giovanni Sponza. Kaže da ga je na takvu odluku potaknula situacija u zemlji, kao i sama priroda posla, koji ne dopušta luksuz godišnjeg odmora. Ipak, dodaje da ce tri, cetiri dana ostati kuci s obitelji te da ce »odmor« potražiti u Rovinju.

Labinski gradonacelnik Tulio Demetlika takoder kaže da nece na godišnji. Posla je previše i situacija ne dopušta odmor. Ako »uhvati« poneki slobodni vikend, veli da ce ga provesti u ribolovu. »Umjesto da potrošim na spizu, možda i zaradim«, prokomentirao je Demetlika.

Skromni godišnji odmor, od svega cetiri radna dana, iskoristit ce buzetski gradonacelnik Valter Flego, a provest ce ga u Dalmaciji. Cetiri radna dana i vikend obitelj Flego provest ce u Primoštenu, u apartmanskom smještaju. Za odmor i ljetne radosti obitelj kani potrošiti oko sedam tisuca kuna.

Vodnjanski gradonacelnik Klaudio Vitasovic ljetni odmor namjerava provesti na Dugom otoku i to u drugoj polovici kolovoza, s obitelji, skromno i u kuci rodbine. Namjera je tih desetak dana provesti u osami te što je više moguce uživati u tzv. robinzonskom turizmu.

Dva tjedna godišnjeg odmora sredinom kolovoza iskoristit ce i pazinski gradonacelnik Renato Krulcic. Osim na obali, dio vremena ce provesti i na nešto hladnijim dijelovima Istre, odnosno na pješackim i biciklistickim stazama.

Prvi covjek Istre, župan Ivan Jakovcic sredinom kolovoza namjerava u službeni posjet Škotskoj, a nakon radnog dijela, u Škotskoj namjerava ostati još tri, cetiri dana na »sportskom« odmoru, igrajuci golf. 


Podijeli: Facebook Twiter