Škrlec otišao jer je protiv Plomina i Omble?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Davor Škrlec, najveci strucnjak za elektroenergetiku, napustio je mjesto pomocnika ministra zaštite okoliša i prirode. Nakon odlaska Mirele Holy, ovo ministarstvo gubi još jednog visokopozicioniranog dužnosnika.

Iako se iz Ministarstva u priopcenju navodilo da Škrlec ne odlazi zbog mogucih razmimoilaženja s novim ministrom Mihaleom Zmajlovicem, jasno je kako dobar dio javnosti u ovom odlasku vidi dodatna sukobljavanja oko projekata termoelektrane Plomin i hidroelektrane Ombla.

Naime, i Škrlec je bio jedan od protivnika projekata koji se u medijima smatraju "Cacicevim", a kao jedan od vecih strucnjaka za elektroenergetiku u Hrvatskoj, njegovo je mišljenje zbilja nešto i znacilo.

U priopcenju, koje je ministarstvo poslalo u cetvrtak kasno navecer, navedeno je da Škrlec odlazi zbog osobnih razloga, a buduci da on sam nema namjeru izlaziti u javnost s detaljima razloga za ovakvu naglu odluku, o pravim povodima odlaska samo ce se moci nastaviti špekulirati.

Niti bivša ministrica Mirela Holy nije bila previše raspoložena za komentiranje.

- Zašto je gospodin Škrlec otišao, ja to ne mogu komentirati. Sve što mogu o njemu kazati je da je bio odlican suradnik i vrstan strucnjak, kaže Holy, koja se ne slaže s tezom da se Ministarstvo zaštite okoliša i prirode iz temelja promijenilo u ovih nekoliko mjeseci od formiranja Vlade.

Napominje da je ona imala tri pomocnika i zamjenika, tako da su još dvojica pomocnika i zamjenik iz njezine administracije još uvijek ostali. Na upit o tome smatra li kako ovaj odlazak zamjenika ministra ima veze s obracunima oko projekata Ombla i Plomin, kaže samo jedno: - Ja to zbilja ne želim komentirati. (D. RADALJAC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter