Skrivao dilera od policije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 31-godišnjeg R. T. iz Buja zbog kaznenog djela pomoci pocinitelju kaznenih djela i zlouporabe opojnih droga. Naime, on je u svom stanu skrivao 32-godišnjeg R. K. iz Buja za kojim je policija raspisala tjeralicu jer je trebao otici na odsluženje zatvorske kazne u pulskom zatvoru.

Policija je dvojac zatekla u "renault cliu" pulskih registarskih oznaka u Bujama u Garibaldijevoj ulici u srijedu oko 23.40 sati, a za upravljacem se nalazio R. T. Policajci su provjerom utvrdili da je za R. K., putnikom iz automobila, raspisana tjeralica, a osim toga kod njega su pronašli 31 komad heptanona i jedan PVC smotuljak s 5,3 grama heroina. U "cliu" je pronadena i jedna korištena inzulinska šprica.

Pretragom stana koji je koristio 31-godišnji R. T. policija je pronašla šest paketa heptanona, dva mobitela te jedan pištolj "blow" kalibra 9 milimetara sa spremnikom bez streljiva, najvjerojatnije plinski. U kuci koju je, pak, koristio 32-godišnji R. K. pronadeno je 17,2 grama bijele kristalne tvari koja je poslana na analizu, ali i 22 korištene inzulinske šprice i digitalna vaga.

Policija je utvrdila da je R. K. u svom stanu 31-godišnjem R. T. i drugim osobama s podrucja Buja i Umaga omogucavao konzumiranje heroina te da se bavio preprodajom droge. Kriminalisticka istraga se nastavlja, rekla je glasnogovornica PU istarske Nataša Rogic i dodala da je R. K., koji je višekratno prijavljivan za kaznena djela zlouporabe opojnih droga i kaznena djela imovinskog karaktera, u cetvrtak odveden na odsluženje zatvorske kazne u pulski zatvor.


Podijeli: Facebook Twiter