Škrinjar: Mijenjaju se predsjednici Vijeća Ližnjana, problemi ostaju isti


"Iako je od imenovanja novog predsjednika Općinskog vijeća u Ližnjanu prošlo gotovo godinu dana, u radu ližnjanskog vijeća nema apsolutno nikakvih pomaka na bolje", izjavio je predsjednik općinske podružnice IDS-a Ližnjana Saša Škrinjar na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u Puli.

- Mi našu ulogu u predstavničkom tijelu Općine Ližnjan shvaćamo ozbiljno i na sjednicama redovito zastupamo građane postavljajući konkretne i dobronamjerna pitanja. Odgovore, međutim, ne dobivamo, kazao je Škrinjar, koji je istaknuo da je predsjednik Vijeća Zoran Milinković (SDP) prilikom imenovanja izjavio da će "vrata uvijek biti otvorena", a sada se pak pokazalo da je to bila isprazna rečenica jer vijećnici ne dobivaju nikakve zapisnike, materijale za sjednicu, kao ni odgovore na upite.

Time, naglasio je Škrinjar, ne uskraćuju informacije samo IDS-u i ostalim strankama, već i mještanima Ližnjana koji se svakodnevno suočavaju s brojnim problemima i posljedicama lošeg funkcioniranja općine. Škrinjar je vladajućima poručio da ako ne žele raditi posao za kojeg su plaćeni, neka barem ne koče ostale vijećnike da kvalitetno odrade mandat za kojeg su dobili povjerenje građana.

U nastavku su predstavnici Klub vijećnika IDS-a zatražili da im se u skladu sa Zakonom odgovori na tražena pitanja.

- Zanima nas koliko iznose troškovi suda za spor između pročelnice Mirjane Benčić i načelnice Maje Cvek i da li se ponovno vodi postupak između novog (starog) pročelnika Dalibora Jukopile s načelnicom Cvek? Tko će snositi sve ove troškove? Tko je platio popravak općinskog auta zbog prometne nesreće koja se dogodila još u 2014. godini i zašto se prometna nesreća pokušala zataškati? Zašto se poljoprivredno zemljište za prometnicu Sabirnicu platilo 60 eura po kvadratnom metru? Kakvo je financijsko stanje na računu Općine Ližnjan? Kome je sve dodijeljeno poljoprivredno zemljište u Općini Ližnjan i na koji rok? - upitao je Škrinjar.

Ističe da su ove upite i službeno postavili ali jedini odgovor koji su dobili bio je da "zbog godišnjih odmora, bolovanja i opsežnosti gradiva nisu u mogućnosti dostaviti traženu dokumentaciju". Također, dodao je da se još 17. lipnja okupilo više mještana s područja Ližnjana radi informiranja i uvida u izmjene i dopune prostornog plana uređenja Općine Ližnjan. Međutim, u najavljenom terminu vrata općinske vijećnice su bila zatvorena i nakon što su mještani otišli potražiti predstavnika Općine, nije bio u mogućnosti prezentirati projekt uređenja. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter